Női kézilabda NB II

2021.05.05. 16:00

Nem volt átütőerő a tolnaiak támadójátékában

Nem tudta megállítani a listavezető, feljutásra pályázó PEAC együttesét a női harmadosztályban szereplő Tolna KC, mely még nézők kizárásával fogadta a baranyaiakat.

TN

20210430_Kézilabda_Tolna_Kézilabda NB II Tolna-PEAC_Fotó: Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem kezdte fényesen a mérkőzést a Tolna, mely támadójátékán nem tudott segíteni a BVSC-Zugló ellen (19–30) térdsérülést szenvedett Szilágyi Hedvig. A támadósor átszervezéséből adódó összeszokatlanság meglátszott a hazaiak játékán, nem jöttek a lövések, ha mégis, abból rengeteg ment mellé, ezekből pedig a gyorsabban, dinamikusabban játszó Pécs hamar el tudott lépni.

Tolnai szemszögből az első játékrész egyetlen pozitívuma talán a védekezés volt, az ellenfél egy-egy gyorsindítását sikerült levédekezniük és a felállt faluk ellen is nehezen tudtak gólt szerezni. Fordulás után kicsit összeszedte magát Izsák Bálint csapata, jobban is játszott, mint az első harminc percben, de ez a pontosztozkodásra is kevés volt.

Izsák Bálint: – Az első félidőt végigszenvedtük, a második játékrész már elfogadható volt.

Női NB II, Dél-nyugat, 19. forduló.

Tolna KC–PEAC 19–35 (4–16).

Tolna, zárt kapuk mögött. V.: Papp R., Uhrin.

Tolna: Szabó A. – László K. 1, Pásztor K. 4, Majsai-Sipos 4, Szmacska 7 (1), Bakó, Konkoly 3. Csere: Agócs (kapus), Molnár-Steiner, Szilágyi H. Edző: Izsák Bálint.

A pécsiek legjobb dobói: Horváth V. 8 (4), Potonjac, Schmal 6-6, Kozsán 5 (1).

Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 7/6.

A tolnaiakra három mérkőzés vár még a szezonban: szombaton Balatonboglárra utaznak (13 óra), egy héttel később, május 15-én a Nemesvámost fogadják (18 óra), az idényt pedig közel egy hónappal később, június 12-én a Hévíz otthonában zárják (14 óra).

Borítóképünk: Szmacska Liliána (27) hét góljával a legeredményesebb tolnai volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!