Atlétika

2021.06.16. 07:56

Szekszárdon versenyzett az utánpótlás

Szekszárd adott otthont május végén a Sport XXI. program Dél-Dunántúl régió csapat pályaverseny-sorozata első fordulójának.

T. N.

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Kilenc nyolcfős csapat mérte össze erejét a meleg nyárias időben a jól előkészített pályán. Az U12-es korosztály atlétái négy versenyszámot választhattak a 60 méteres gátfutás, az 1600 méter síkfutás, magasugrás, távolugrás és a kislabdahajítás közül.

Már attól mindenki boldog volt, hogy végre ismét versenyezhetett, a 2010–2011-es születésű gyerekek pedig nagy hévvel vetették magukat a kihívásokba. A győzelmet a KASI egyes számú csapata szerezte meg 448 ponttal, második helyen végzett a DOVASE, bronzérmes lett a Szekszárdi Sportközpont kék csapata.

A megyei atléták közül Deli Dominik (DOVASE) 1600 méteres síkfutásban és kislabdahajításban, Rend Kincső (Szekszárdi Sportközpont) magasugrásban érte el a maximális húsz pontot. Az eredményhirdetésnél minden versenyző kapott matricát és az Eckert családi gazdaság jóvoltából pedig gyümölcslevet is.

Alig fértek a fiatalok a dobogóra az eredményhirdetéskor (Beküldött kép)

Hétvégén ismét Szekszárdon volt a sor, ezúttal a Sport XXI. program Dél-Dunántúl régiójának egyéni versenyén mérték össze felkészültségüket az U12-es korosztály atlétái 60 méteres és 600 méteres síkfutásban, távol- és magasugrásban, valamint kislabdahajításban és súlylökésben is. A megmérettetésen elektromos időmérés volt, mely hasznosnak bizonyult, mert 60 méteren voltak nagyon szoros, izgalmas befutók is.

Hét szakosztály hozta el 2010–2011-es születésű vagy annál még fiatalabb versenyzőit a tolnai megyeszékhelyre. A Kaposvári Sportiskola (KASI), a PVSK, a szintén pécsi PSN Zrt., a DOVASE, a Kalocsa, a Mohácsi TE és a házigazda Szekszárdi Sportközpont is szerzett érmet, egy jó versenyen több mint száz egyéni indulóval.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!