erősember

2021.07.13. 16:03

Bölcskei izomkolosszus diadalmaskodott a paksi versenyen

Pakson állomásozott a Prémium Liga Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA) Prémium Strongman Ligakupa sorozata. Az egész napos eseményen tíz izomkolosszus versengett a pontokért.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

Méretes izzadságcseppek gördültek le a versenyzők homlokáról szombat délelőtt a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójában. Az atomvárosban rendezték a Prémium Strongman Ligakupa negyedik fordulóját, ahol tíz erősember mérte össze fizikai tudását.

„A kiírást úgy kell elképzelni, mint a Forma–1-et. Hét állomásból áll a sorozat, mindegyiken pontokat lehet gyűjteni, majd a szezon végén a legtöbb pontot szerzett versenyző érdemli ki a bajnoki címet, de fordulónként is díjazzuk a legjobbakat. Tizenkét erősember verseng hétről hétre a jobb eredményekért, Paksra azonban sérülés miatt csak tízen érkeztek” – avatott be a Ligakupa lebonyolításába Boda Gábor versenyszervező.

A harminc versenyszám közül minden fordulóban hatot választanak ki a szervezők, ezzel is színesebbé és változatosabbá téve az állomásokat. Egy szám azonban állandó, ez a kamionhúzás, ami a közönségnek és a versenyzőknek is a kedvence.

„Kuriózumnak számít, s merem állítani, hogy a világon először elektromos buszt húztak a versenyzők. Ha már Pakson járt a sorozat, szerettük volna az energiát népszerűsíteni – mondta a bátaszéki illetőségű szervező. – Meg is kellett szenvedniük a sikerért, hiszen a 7,5 tonnás kamiont, ami szerelvényekkel együtt 12 tonnát nyom, ezúttal a 13,5 tonnás busz váltotta fel.”

A legnagyobb tapsot két Tolna megyei kapta a bölcskei Molnár Zsolt és a bátaszéki Trencsányi Patrik személyében, előbbi ráadásul a paksi állomáson a pontverseny élén zárt.

Végeredmény

1. Molnár Zsolt 55, 2. Losonczi Imre 46, 3. Boros Adrián 44, 4. Juhász Péter 42, 5. Mészáros Dávid 32, 6. Borovszky Norbert 28, 7. Kovács Ferenc 27, 8. Boros Szabolcs 22, 9. Locskai József 17, 10. Trencsányi Patrik 12 ponttal.

A Ligakupa-sorozat ötödik állomását augusztus 6-án Siófokon rendezik.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/bolcsken-talalta-meg-a-helyet-a-nemzetkozi-hiru-erosember-3305758/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!