labdarúgás

2021.07.03. 13:40

Második edzőmeccsét is megnyerte a Paksi FC

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Öt gólig meg sem álltak a másodosztályú Pécsi MFC ellen a paksiak a két csapat szombat délelőtti felkészülési mérkőzésen. Bognár György bizalmat szavazott a héten profi szerződést aláíró Gyurkits Gergőnek, illetve a szintén fiatal Szekszárdi Milánnak, Debreceni Ákosnak, Vas Gábornak és Szendrei Ákosnak, de Kinyik Ákos és Kesztyűs Barna révén pályára lépett a két új nyári szerzemény is.

„Ismét próbáltuk egyenlően elosztani erőviszonyaink a két félidő között, valamint a fiatalokat bevetni. Sajnos nem vagyok maradéktalanul elégedett, de nem a fiatalok miatt, nem volt a legjobb a ritmusunk és agresszivitásból is lehetett volna többet mutatni. Nem pörögtünk kellően, pedig arra számítottam, kicsit gördülékenyebben játszunk majd. Alapjában véve ugyanakkor maga a mérkőzés megfelelt a felkészülés ezen szakaszának” – értékelte a mérkőzést a klub honlapjának a vezetőedző.

Felkészülési mérkőzés

Paksi FC–Pécsi MFC (NB II) 5–2 (2–0)

Paks, 1. félidő: Hegedüs – Lorentz, Szélpál, Szekszárdi M., Szabó J. – Papp K., Gyurkits G., Bertus – Sajbán Máté, Böde D., Nagy R.

2. félidő: Simon B. – Kulcsár D., Kinyik, Lenzsér, Debreceni Á. – Vas G., Windecker, Kesztyűs B. – Szendrei, Ádám M., Haraszti. Vezetőedző: Bognár György.

Pécs, 1. félidő: Bukrán – Sági, Preklet, Rácz L., Katona – Keresztes B., Bartha L., Tölgyesi, Hegedűs M. – Adamcsek, Vízler.

2. félidő: Bukrán (Vukman, 68.) – Svedyuk, Dávid, Preklet (Than, 75.), Berekali – Sinanovic, Turi, Szabó, Kónya D. – Tihanyi, Bíró. Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Ádám (67., 86.), Bertus (18.), Sajbán (45+1.), Haraszti (90.), illetve Tihanyi (60.), Bíró (72.).

A második félidőt végigvédte a találkozó előtt bemutatott Simon Barnabás, aki a Szombathelyi Haladást hagyta ott az atomvárosiak hívószavára.

„Olyan tervekkel érkeztem Paksra, hogy mielőbb NBI-es játékos legyek, és ehhez, úgy gondolom, Magyarországon itt van a legmegfelelőbb körülmény és a legnagyobb esély, továbbá a szakmai stáb is kiváló. Döntésem szempontjából az volt a legfontosabb, hogy egy olyan helyre kerüljek, ahol felépítenek, valamint a hangulat is nagyszerű. A közeljövőben először szeretnék az NB III-as csapat szerves tagjaként minél többet megtapasztalni a felnőtt labdarúgásból, utána jöhet a következő lépcsőfok, de türelmes vagyok magammal szemben” – fogalmazott a hároméves kontraktus aláírása után az Illés Akadémián nevelkedett 192 centiméter magas, tizenhét éves kapus.

A paksiak szerdán 17 órakor a Budaörs ellen játsszák harmadik edzőmeccsüket a nyáron.

https://www.teol.hu/sport/helyi-sport/het-golig-jutott-elso-edzomeccsen-a-paksi-fc-3825560/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!