kosárlabda

2021.08.17. 09:33

Jó ajánlólevéllel jön az ASE harmadik légiósa

Az amerikai Kodi Justice személyében megtalálta harmadik légiósát az élvonalban szereplő Atomerőmű SE. A 26 esztendős játékos hátvéd poszton válhat a paksiak erősségévé.

T. N.

Portait of Kodi Justice wearing the jersey of Pallacanestro Trieste during the 2019-2020 Legabasket Serie A italian basketball first league. Palalido, Milano, Italy, October 2019. Photograph by Matteo Cogliati / Hans Lucas. Portrait de Kodi Justice portant le maillot de Pallacanestro Trieste lors de la premiere ligue de basket-ball italien Legabasket Serie A 2019-2020. Palalido, Milan, Italie, octobre 2019. Photographie de Matteo Cogliati / Hans Lucas. (Photo by Matteo Cogliati / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Hans Lucas via AFP

A négyszeres magyar bajnok és négyszeres kupagyőztes új igazolása az egyetemi évei alatt az Arizona State Sun Devils együttesével játszott az NCAA-ben (itt együtt játszott a paksiak számára jól ismert Shannon Evansszel). Profi pályafutását az orosz Parma Basket Permnél kezdte, de később megfordult Lengyelországban (Zielona Góra) és Olaszországban (Parma, Trieste) is. Az előző szezont a Zadarnál töltötte, mellyel a horvát bajnokság mellett a jugoszláv utódállamok csapatai számára életre hívott ABA Ligában is szerepelt.

A záraiaknál kiváló teljesítményt nyújtott, a bajnokságban átlagban 11,3 pontot, 2,1 lepattanót, egy labdaszerzést és 2,3 gólpasszt hozott össze, míg a nemzetközi kupában 9,9 pontot, 1,8 lepattanót, 1,4 labdaszerzést és 1,9 asszisztot. Az Atomerőműhöz horvát bajnokként és kupagyőztesként érkezett.

A paksiakhoz kapcsolódó hír, hogy a 23 esztendős Lovro Buljevic személyében horvát magasember érkezett próbajátékra a Gesztenyés útra. A 210 centiméter magas, négyes és ötös poszton bevethető játékos az előző szezonban a HKK Siroki csapatánál szerepelt, mellyel bejutott a bosnyák bajnoki döntőbe, amit végül nem rendezték meg. A bajnokságban harminckét mérkőzésen 11,3 pontot, 6,4 lepattanót és 1,3 gólpasszt jegyzett, míg az ABA Liga 2-ben tizenkét találkozón 11,5 pontot, 6,8 lepattanót és 1,1 asszisztot átlagolt.

Az ASE korábban a magasposzton bevethető Cleve­land Melvin és az irányító Ken Brown személyében két amerikait már igazolt, utóbbi az augusztus elején kezdődött felkészüléskor Pakson volt, míg előbbi a héten csatlakozik a társakhoz.

Szombaton már felkészülési meccs

A Szolnoki Olajbányász vendégeként szombaton játssza első edzőmeccsét az ASE, mely jövő héten Szlovéniában edzőtáborozik. Szeptember 3-án és 4-én rendezik a Morgen Ferdinánd Emléktornát, a paksiak egy héttel később a csehországi Brnóban szerepelnek nemzetközi tornán. A bajnoki rajton, szeptember 22-én az Alba Fehérvárt fogadják Szekszárdon.

Borítókép: Kodi Justice tavaly duplázni tudott horvát csapatával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!