Labdarúgás

2021.09.18. 08:09

Ismét a pécsiekkel játszik kupameccset a Bonyhád

Az NB II-es Pécsi MFC-t fogadja a Bonyhád VLC vasárnap a Magyar Kupában. A nemrég avatott új sportcentrumnak ez lesz az eddigi legrangosabb tétmeccse.

Munkatársunktól

20210828 Bonyhád Bonyhád VLC - Nagyatádi FC, MOL Magyar Kupa labdarúgó mérkőzés Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Harmincöt év elteltével játszik ismét kupameccset a völgységi fővárosban a baranyai megyeszékhely élcsapata. Az akkori NB I-es bajnokság listavezetőjeként érkező Pécsi MSC 1986-ban 4–0-ra nyert a Területi Bajnokság Dráva-csoportjában szereplő Bonyhádi MSC ellen a Magyar Népköztársaság Kupában – Dobány, Mészáros, Brezniczky és Réfi volt a gólszerző.

A három és fél évtizeddel ezelőtti találkozót lapunk tudósítása szerint kétezren nézték végig a helyszínen. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a Pécs a megye egyet is megjárva jelenleg az NB II-ben szerepel, míg a bonyhádiak sorozatban a tizedik megyei I. osztályú idényüket kezdték.

A völgységiek a főtábla első körében idegenben győzték le a Balatonkeresztúrt (2–1), majd pedig 2–2 után tizenegyesekkel ejtették ki az előző kiírásban még az NB III-as bajnokságban szereplő Nagyatádi FC-t. A pécsiek kiemeltként most kapcsolódnak be a kupaküzdelmekbe.

– Mindig óriási érdeklődés kíséri a kupasorsolást, amikor az NB I-es és az NB II-es gárdák bekapcsolódnak – mondta Dienes Pál, a bonyhádiak edzője. – Profi csapat ellen tétmeccset játszani hazai környezetben maradandó élmény játékosnak és szurkolónak egyaránt. A város és az egyesület összefogásának köszönhetően egy vadonatúj létesítményben fogadhatjuk ellenfelünket.

– A pécsiek korábban az NB I-ben is meghatározóak voltak, s jelenleg is profi klubként működve azért dolgoznak, hogy visszajussanak a legjobbak közé. A játékosaink elismerést érdemelnek azért, amiért még mindig versenyben vagyunk a Magyar Kupában, s bár nem mi vagyunk az esélyesek, mindent meg fogunk tenni azért, hogy a pécsieknek meg kelljen szenvedniük Bonyhádon” – fogalmazott a szakvezető.

MOL Magyar Kupa, a 3. fordulóban.

Bonyhád Völgység LC–Pécsi MFC.

Bonyhád Városi Sportpálya, vasárnap, 15 óra. Vezeti: Sipos T. (Imrő J., Perák A.)

A BVLC tervezett kezdőcsapata: Szabó Sz. – Jerabek, Szlama, Máté R., Sásdi – Deli, Ágics, Pap R., Paff – Sebetsény N., Szőts.

Fontos tudni, hogy a találkozót csak védettségi kártya és személyi igazolvány együttes felmutatásával lehet megtekinteni. A 18 éven aluliak ennek hiányában csak igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be a stadion kapuján.

Gyömrőn a Paks

Az NB I-es Paksi FC már ma pályára lép a Magyar Kupában: Bognár György együttese a megyei I. osztályú UFC Gyömrő vendége lesz. A találkozót a kiírás értelmében az alacsonyabb osztályú együttes otthonában rendezik, az összecsapás 15 órakor kezdődik. A gyömrőiek az előző szezonban még a megye kettőben szerepeltek, jelenleg a Pest megyei első osztály nyolcadik helyén tanyáznak, négy meccsükből kettőt megnyertek, kettőt elveszítettek. A kupában az Algyői SK-t 4–1-re, a Szabadszállási SE-t 6–0-ra verték meg – mindkét alkalommal idegenben. A PFC az előző kiírásban a legjobb 16 között búcsúzott.

Borítóképünkön: Dienes Pál büszke csapata eddigi kupaszereplésére

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!