Férfi kosárlabda NB I

2021.09.19. 19:42

Jól sikerült az Atomerőmű SE bajnoki főpróbája

R. G.

2021.10.14 Szekszárd , ASE-Pécs NB I. Kosárlabda Edzőmeccs fotó:Makovics Kornél

Kilenc ponttal, 84–75-re nyert az Atomerőmű SE férficsapata az NB I/B-s Budapesti Honvéd ellen a szombati felkészülési mérkőzésen. Teo Hojc gárdája így sikerrel zárt egy felemás eredményeket hozó felkészülési időszakot. Szerdán jöhet az előadás az Alba Fehérvár ellen.

Igazából arra volt jó ez a meccs, hogy a fiatalok megmutassák a szlovén szakvezetőnek, hogy lehet rájuk számítani, adott is nekik lehetőséges bőségesen, Karosi Gergely 25, Pajor Dávid 22, Csizmadia Attila 16, Szalai Milán 15 percet töltött a szekszárdi városi sportcsarnok parkettjén.

Kár, hogy nézők nem lehettek ott a lelátón, mert a szerdai, PVSK elleni edzőmeccshez (ezt 104–103-ra veszítette el az ASE) hasonlóan most is mutattak szép dolgokat az atomosok, akiknél 14 pontjával Pajor Dávid bizonyult a legeredményesebbnek, Mislav Brzoja és Karosi Gergely 11-11, Ken Brown pedig 10 pontig jutott végül.

Ezen a meccsen még nem lépett pályára a csapat legújabb szerzeménye, Brano Djukanovics. A kettes poszton bevethető kosarassal vált teljessé a négyszeres bajnok kerete. Djukanovics az ASE hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint profi pályafutását az FMP Beograd csapatánál a szerb első osztályban kezdte meg 2012-ben, ahol egészen 2015-ig volt a keretben.

Ezután a Metalacnál szerepelt az ABA Ligában és szintén a szerb első osztályban. Ezt követően a spanyol másodosztályban kapott lehetőséget először a ICG Forca Lleida csapatánál, majd a TAU Castello gárdájánál. Mindkét helyen remek számokat produkált: 2019 novemberében a TAU Castello–HLA Alicante meccsen 38 pontig jutott, ami a karriercsúcsa. A 2020/21-es szezonban Észtországban a Kalec csapatát erősítette a VTB ligában és az észt első osztályban. A hátvéddel egy idényre szóló szerződést szignóztak a paksiak.

Szerdán és vasárnap is játszanak

A paksiak szerdán 18 órakor az Alba Fehérvár elleni mérkőzésükkel kezdik meg a 2021/2022-es bajnoki szezont. Mint arról többször is beszámoltunk, a szekszárdi sportcsarnokban, ahol az ASE-csarnok átépítése miatt év végéig játszanak Eilingsfeld Jánosék. Vasárnap pedig a Szolnoki Olajbányászt látják vendégül a piros-kékek (19.30).

Borítóképünkön: A fehér mezes paksiak szerdán az Alba Fehérvárt fogadják Szekszárdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!