kosárlabda

2021.09.02. 20:47

Vereséggel indított a Morgen Ferdinánd-emléktornán az ASE

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Kodi Justice nagyon gyorsan továbbállt. Az amerikai kisember igazából még meg sem melegedett Pakson, máris távozott. Jan Pavlik sajnálja, az ASE másod­edzője szerint az NB I. egyik legjobbja lehetett volna. Nem csoda, hogy a lengyel Slask Wroclaw mindenféle gondolkodás nélkül „kipengette” a paksi csapat által kért kivásárlási árat.

A Morgen Ferdinánd-emléktornán így már nem lehetett ott, a Brnóról viszont gyorsan megállapíthattuk, hogy jó csapata van. Nem azért dicsérte őket Jan Pavlik, mert honfitársairól van szó, tényleg remek gárda jött el a tornára. Az ASE is az lehet, de ehhez sokat kell még dolgoznia Teo Hojc vezetőedzőnek.

Azért mutattak szép dolgokat a piros-kékek. Kovács Ákos kiosztott pár szép asszisztot, Eilingsfeld János pedig a tőle megszokott vehemenciával harcolt a palánkok alatt. A légiósok közül Ken Brown igyekezett, de ezúttal nem érezte a távolságot.

A csehek sem mutattak extrát, de könyörtelenül kihasználták a paksi hibákat, így biztosan vezettek a szünetben. Sokáig a fordulás után sem változott semmi, a Brno őrizte az előnyét, de a negyedik felvonásra megjött az izgalom, az ASE egy pontra feljött (78–79), de még mielőtt bárki reménykedni kezdett volna, a csehek mindig bevágtak egy lelombozó hármast, így ők kezdték győzelemmel a tornát.

IX. Morgen Ferdinánd-emléktorna, 1. mérkőzés

Atomerőmű SE-Basket Brno 86–93 (19–26, 18–20, 25–24, 24–23)

Paks, ESZI-csarnok. V.: Győrffy, Tőzsér D., Reisz P.

ASE: Brown 11, Melvin 15/6, Frank Á. 3/3, Kis R. 3, Eilingsfeld 23. Csere: Kovács Á. 14/6, Buljevic 13, Orgona, Karosi, Szalai M. 4, Pajor D., Csizmadia. Vezetőedző: Teo Hojc.

Brno: Pulpan 9, Necas 8/3, Körner 9, Marko 16/12, Pursl 9. Csere: Mickelson 11, Bálint 17/15, Madden 14/6, Huszák. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka.

Az emléktorna további programja

A Morgen Ferdinánd-emléktornán holnap nem lépnek pályára a paksiak. Este hattól a csehek a másik magyar együttessel, a Szolnoki Olajbányásszal találkoznak. Szombaton 18 órától az Atom meccsel majd az előző idényben bajnoki döntős és kupabronzérmes Tisza-parti alakulattal.

Borítókép: Kovács Ákosék szombaton a Szolnok ellen javíthatnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!