női labdarúgás

2021.10.29. 12:03

Két veretlen találkozik a szekszárdi rangadón

Berg Sándor

Vérbeli rangadót rendeznek szombaton az NB II-es bajnokság Nyugati csoportjában, ahol a listavezető Szekszárdi UFC a második MOL Fehérvár FC-t fogadja.

Micskó Márk együttese eddig pontveszteség nélkül áll a tabella élén, de a fehérváriak sem veszítettek mérkőzést ebben a szezonban, hat győzelem mellett két döntetlen szerepel a nevük mellett. Nem csak e tekintetben, de a lőtt és kapott találatok számában is kiemelkedik a két csapat a mezőnyből. A vendégek a legeredményesebbek (52) és ők kapták a második legkevesebb gólt (5), míg az UFC hálója mindenkinél ritkábban rezdült meg (4), s szerezte a második legtöbb találatot (32).

„Rangadó vár a lányokra, akik nagyon jól dolgoznak hétről hétre. Különösképpen nem készülünk ellenfelünkre, szeretnénk a saját játékunkat játszani, de azért egy-két dolgot átbeszélünk a Fehérvárral kapcsolatban. Szerencsére jó pozícióból várjuk a mérkőzést, ami pszichikailag előnyt jelent számunkra. Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat” – fogalmazott Micskó Márk.

A fehérváriak komoly erőt képviselnek a másodosztályban, a legutóbbi négy szezonban rendre dobogón végeztek. A 2017/2018-as kiírásban másodikok lettek, a 2018/2019-es idényben bajnoki címet ünnepelhettek, de a rájátszásban elbukták a feljutást. Két éve ezüst-, az előző szezonban bronzérmet szereztek.

Női NB II, Nyugati csoport, a 9. forduló: Szekszárdi UFC–MOL Fehérvár FC. Szekszárd, városi stadion, szombat, 13 óra.

Fontos! A találkozóra az érvényben lévő járványügyi előírások értelmében csak védettségi kártya és személyi igazolvány felmutatásával lehet jegyet váltani.

A bajnokság élcsoportja: 1. Szekszárdi UFC 21, 2. MOL Fehérvár FC 20, 3. Kelen SC 16, 4. Budaörs 14, 5. Csepel FC 13, ...14. (utolsó) Pápai ELC 0 ponttal.

Ezek is érdekelhetik