Labdarúgás

2021.12.22. 12:42

A dombóvári fiatalok telelnek a tabella tetején

Varga Sz.

A Dombóvári Focisuli Egyesület csapata várja az élről a megye egyes U19-es bajnokság tavaszi folytatását. A dombóvári siker értékét növeli, hogy előzetesen a Tamásit és a Bonyhádot tartották favoritnak.

– A legtöbb pont mellett a legtöbb győzelem és a legkevesebb kapott gól volt a kulcsa a sikeres őszi szereplésnek – jegyezte meg Tárnok Zoltán, a sportegyesület elnöke. – Az igazi siker számunkra, hogy a megyei felnőttbajnokságban szereplő DFC-ben 6 kettős engedéllyel rendelkező ifista kap rendszeres játéklehetőséget. Pálinkó Norbert és Pálinkó Mihály évek óta tartó lelkes munkáját idén a meglévő edzői gárda mellett Horváth Zoltán edző is segíti, aki a felnőttcsapat élén is tevékenykedik. Ennek az edzői csapatnak köszönhetően sokkal hatékonyabb a munka, s ezáltal lehetőség nyílik a két ificsapattal rendelkező focisuli számára a fiatalok felnőttcsapatba való integrálására, az utánpótlás-bajnokságokban a sikeresebb szereplésre – mondta. 

Tárnok Zoltán úgy fogalmazott, hogy büszkeséggel tölti el a sikeres őszi szereplés után, hogy az említett kettős igazolással rendelkező hat játékoson túl korábbi 1999-es, 2000-es és 2002-es születésű labdarúgóikat is láthatják hétről hétre a felnőttcsapatban, így az önkormányzat elvárásainak megfelelve talán egyedüli módon a megyében kilencven százalék felett van a helyi labdarúgók száma a dombóvári csapatban. 

– Sokat kell dolgoznunk, hogy a tavasz is hasonlóan sikeres legyen, de elmondható, hogy hosszú évek óta végre nyugalom és béke honol a felnőttklub és az utánpótlás-nevelő egyesület, valamint a helyi önkormányzat között – húzta alá Tárnok Zoltán, aki annak is örülhetett, hogy a regionális bajnokságba is nevezett U19-es korosztály kiemelkedő utánpótlás-nevelő klubok csapatai között a középmezőnyben várja a folytatást. 

Az élen záró dombóvári ifisták 11 meccsükből 10-et megnyertek (csupán a Bonyháddal szemben maradtak alul 3–2-re), 33 gólt lőttek és mindössze 11-et kaptak.

 A focisuli legeredményesebb játékosa az őszi szezonban Lakos Ádám volt 7 góllal, Kardos László és Száraz József egyaránt 6-6 találattal zárta a félévet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!