kosárlabda

2021.12.01. 06:30

A hazai pálya sokat segíthet a Riga ellen

Továbbra is első Euroliga-sikeréért küzd az Atomerőmű KSC Szekszárd, mely jó eséllyel száll harcba a csoportkörben ma 18 órától a lett TTT Riga ellen.

Berg Sándor

20211102 Szekszárd Atomerőmű KSC Szekszárd – UMMC Jekatyerinburg N Euroliga női kosárlabda mérkőzés. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Studer Ágnes (9)

Fotó: Makovics Kornél

Az élvonalbeli bajnokság hétvégi fordulójában a DVTK ellen megszerezte kilencedik győzelmét az Atomerőmű KSC, ezzel tovább tapad a szintén százszázalékos soproniakra. A szó szerint utolsó másodpercben megnyert rangadón nem volt zökkenőmentes a szekszárdiak játéka, ez azonban még pozitívan is hathat rájuk. Ha azt az akaraterőt és mentalitást, amit a borsodiak elleni találkozó utolsó perceiben produkáltak Krnjics Száráék, át tudják menteni a mai napra, megszerezhetik történelmi Euroliga-győzelmüket.

Djokics Zseljko együttese előtt korábban a francia Montpellier (65–72) és az orosz MBA Moszkva ellen (62–65) megvolt erre az esélye, ahogy ezúttal a TTT Riga ellen sem esélytelenként lépnek pályára. A lett gárda a papírformának megfelelően szintén alulmaradt a két tavalyi döntőssel, a Jekatyerinburggal és a Salamancával szemben, az USK Prahától simán, a Montpelliertől szoros csatában kapott ki, a moszkvaiakat és a Veneziát viszont legyőzte.

„Ha valahol erősek vagyunk az Euroligában, akkor az a hazai pálya, így bízom benne, hogy sikerül megszereznünk az első győzelmünket – fogalmazott Studer Ágnes (borítóképünkön, labdával). – A válogatott szünet előtt jól játszottunk, úgy éreztem, egyre jobb formába lendültünk, de onnan visszatérve nem sok időnk volt együtt készülni, Dana Evans személyében pedig új játékos is érkezett. A Salamanca elleni negyvenkét pontos vereség nem tett jót a lelkeknek, ezt láttam még a Miskolc elleni hétvégi bajnokin. Annak viszont örülök, hogy egy ilyen szoros meccset meg tudtunk nyerni, bizonyítva, hogy megvan bennünk a győztes karakter.”

A Riga ellen nem léphet pályára a lábközépcsonttörést szenvedett Nikolina Milics, aki a hat csoportmérkőzésen 17,9 pontot és 7,6 lepattanót átlagolt.

„Centerposzton nem vagyunk sokan, így kiesése nagy veszteség. Nagyobb szerep hárul majd Goree Cyeshára és Krnjics Szárára, valamint ránk mezőnyjátékosokra is, hogy akár egy-egy ember vagy többen hozzuk az ő pontjait. Többször leszünk alacsonyabb szerkezetben a pályán, fontos lesz, hogy csapatként, egymást kisegítve védekezzünk” – tette hozzá a szekszárdiak irányítója.

Az esti mérkőzés felvezetéseként Studer Ágnes és Szabó Noémi beszélgettek az esélyekről a szekszárdi klub Youtube-csatornáján:

Euroliga, A-csoport, 7. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–TTT Riga (lett)

Szekszárd, városi sportcsarnok. Kezdés: 18 óra. Tv: DigiSport1.

Pécsett is megfordult center a lettek keretében

A lett klub korábban – még szovjet csapatként Daugava Riga néven – tizennyolcszor nyerte meg az Euroligát, utoljára 1982-ben. Az elmúlt három szezonban szintén csoportkörös volt a ligában, a 2018/2019-es idényben a negyeddöntőig jutott, az előző két évben viszont a csoportkör jelentette a végállomást.

A jelenlegi keretben négy légiós szerepel (a lett mag egyben a válogatott váza is), közülük az amerikai irányítóra, Jasmine Thomasra (13 pont, 4,5 lepattanó, 3,7 assziszt) és a PINKK-ben is megfordult litván centerre, Daugile Sarauskaitére (9 pont, 7,7 lepattanó) lesz érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!