Kosárlabda

2022.01.27. 12:05

Az ASE új centere már a felújított paksi csarnokban mutatkozhat be!

Közös megegyezéssel szerződést bontott Lovro Buljeviccsel az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata, amely a litván Martynas Pacevicius személyében már meg is találta a horvát center utódját.

Tolnai Népújság

Martynas Pacevicius Fotó: ASE/Facebook

A 23 éves Buljevic augusztusban érkezett a négyszeres magyar bajnokhoz, de nem tudott húzóemberré válni. A tizenkilenc idénybeli meccsből tizennyolcszor kapott lehetőséget, ezeken átlagban 7,9 pontot, 4,9 lepattanót és 0,8 gólpasszt tett a közösbe. 

Martynas Pacevicius a litván Rytas Vilnius csapatától érkezik az Atomerőmű SE-hez. Az ötös poszton bevethető, 205 centiméter magas 24 éves játékos a 2020/2021-es szezonig a litván másodosztályban pattogtatta a labdát, majd később az első osztályban a Prienai és a Rytas csapatánál fordult meg.

Az idei bajnoki évadban 10 mérkőzésen lépett pályára, 5 pontot, 2,5 lepattanót és 0,1 gólpasszt átlagolt meccsenként – mutatta be az új légióst Az Atomerőmű SE a hivatalos közösségi oldalán. Martynas szerda este érkezett meg az atomvárosba, s a kötelező orvosi vizsgálatok után van rá esély, hogy szombaton pályára tud lépni piros-kék mezben. 

Apropó szombat! 

Az Atomerőmű SE nagyon hosszú idő, tavaly április 20. után játszhat bajnokit újfent saját csarnokában. Az akkori, szegediek elleni meccs azért is maradt emlékezetes, mert a negyeddöntős párharcot a tető beázása miatt csak kétórás késéssel lehetett megrendezni. Mostantól ilyen gond már nem lesz, befejeződtek a munkálatok. A tetőt lecserélték, a küzdőtér új parkettát kapott, de megújult a világítás és a hangosítás is. A napokban megtörtént a biztonságtechnikai ellenőrzés és pályahitelesítés, így minden akadály elhárult az elől, hogy az MVM OSE Lions elleni bajnokin végre feldobhassák Pakson a labdát.

Kilenc meccset vívtak Szekszárdon

Az Atomerőmű SE a Gesztenyés úti sportcsarnok felújítása miatt a szekszárdi városi sportcsarnokban játszotta hazai bajnokijait. Kovács Ákosék kilenc találkozón léptek pályára a megyeszékhelyen, három győzelem és hat vereség volt a mérlegük. Az utolsót január 15-én, a Kaposvári KK ellen játszották, a búcsúmeccs 81–64-es vereséget hozott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!