Cselgáncs

2022.03.31. 20:47

Ötödik GS-érmét szerezheti Pupp Réka

Törökországban folytathatja kiváló sorozatát Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa egymást követő ötödik Grand Slam-tornáján állhat dobogóra, egyben nyolcadik világversenyén végezhet pontszerző helyen.

B. S.

Pupp Réka (fehérben) erős mezőnyben lép tatamira Törökországban (Fotó: MTI)

Fotó: Kovács Tamás

Nagy az érdeklődés az antalyai viadal iránt, ez (és egy Európa-bajnokság) lesz ugyanis az utolsó előtti GS-torna az olimpiai kvalifikációs időszak kezdete előtt. Előzetesen hatvanöt ország ötszázharmincnyolc sportolója nevezett, a paksiak 25 esztendős olimpikonjának súlycsoportjában is erős mezőny gyűlt össze. Pupp az 52 kilósok között az ötödik helyen áll, a francia világelső Amandine Buchard nem, de a második Astride Gneto, a harmadik brit Chelsie Giles és a negyedik svájci Fabienne Kocher is tatamira lép a török üdülővárosban.

A paksi kiválóság pénteken küzd Antalyában, de kiemeltként az első fordulóban nem kell megmérkőznie, a másodikban Srí Lanka-i vagy kubai ellenfél vár majd rá. Továbbjutás esetén nagy valószínűséggel a világranglistán 33. helyet elfoglaló horvát Ana Viktorija Puljizzal találkozik. 

Pupp Réka mellett további négy olimpikonunk, Karakas Hedvig, Özbas Szofi, Tóth Krisztián és Ungvári Attila, valamint több fiatal méretteti meg magát Antalyában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!