Darts

2022.05.12. 10:36

A harmadik Szekszárd Open Adorján Ádám sikerét hozta

Adorján Ádám személyében hazai győztest ünnepelhettek a harmadik alkalommal megrendezett Szekszárd Openen.

T. N.

Adorján Ádám (balról a második) győzött (Beküldött fotó)

A megyeszékhelyen is egyre nagyobb a sportág tábora, ez alkalommal negyvenkét játékos állt a tábla elé – köztük olyanok, akik még most ismerkednek a sportággal, de egyre jobb eredményeket érnek el.

Jól szerepeltek a házigazda Alisca Darts versenyzői is, a legjobb nyolc közé öt szekszárdi jutott be. Házi rangadót játszott a magyar bajnokságban résztvevő Ágics Krisztián és a Steinbach Mátét, mint egyik nagy esélyest búcsúztató Kiss Péter. A meglepetés­ember azonban újabb bravúrt már nem tudott bemutatni, így ötödik lett, míg Ágicsot az elődöntőben Kurucz Sándor búcsúztatta. 

A másik ágon a bajnokság Dél-Dunántúl régióját vezető Adorján Ádám jutott be a fináléba, még ha nem is zökkenőmentesen. Az első két fordulóban szetthátrányból fordítva győzte le csapattársát, Takács Attilát, majd a dombóvári Regényi Zoltánt, hogy a döntőbe jutásért vívott harcban sima 3:0-val üsse ki a pécsiek kiválóságát, Kádár Krisztiánt. A fináléban sem kegyelmezett, végül 4:1-re győzte le Kuruczot. 

A versenyen összesen nyolc száznyolcvan (a legnagyobb elérhető pontszám egy körben) született, Adorján Ádám háromszor, Kádár Krisztián kétszer, Lázár Krisztián, Kurucz Sándor és Regényi Zoltán egyszer-egyszer találta el egy legben háromszor a tripla húszas mezőt. A legmagasabb, 124-es kiszálló Ágics Krisztián nevéhez fűződik, aki egy tripla húszassal, egy sima tizennégyessel és egy bullal zárta le a kört. 

A megyei versenyzők legközelebb a Magyar Darts Liga Dél-Dunántúl régiójának darányi fordulójában vesznek részt, ezt az eseményt május 20-án tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!