Kajak-kenu

2022.05.11. 14:54

A Holt-Dunán nyitják az idényt

Mármarosi Kupa néven rendezik meg a hagyományos évadnyitót vasárnap Tolnán, a Duna-holtágon.

T. N.

Barina József mesteredző elmaradhatatlan kalapjában (Fotó: TN)

A Kammerer Zoltán Regionális Akadémia és a Tolnai Kajak-Kenu SE által szervezett versenyen a régió (Pécs, Nagykanizsa, Dunaújváros, Kaposvár, Szekszárd, Paks) klubjai mérik össze tudásukat, a gyermekkorcsoporttól a felnőttig kettő, illetve öt kilométeres távon. 

A verseny fél tízkor kezdődik, az utolsó futamot délután két órakor indítják – tájékoztatott Barina József, a tolnaiak mesteredzője. A szakember elmondta azt is, hogy a hétvégén Bécsben nemzetközi versenyen melegítettek a nyitányra. Az osztrák fővárosból – ahol öt ország képviseltette magát – három arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal jöhettek haza. 

Barina Bence Márton U10-ben, Mármarosi Noel U12-ben, Horváth Emőke az ifiknél állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Buri Petra U16-ban, Strelenczky Eszter U12-ben lett második, Nyul Brigitta pedig ugyanitt harmadik. Horváth Zsófia U16-ban a negyedik, Szabó Erik U12-ben az ötödik helyen zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!