Kosárlabda

2022.05.14. 08:13

Az egyik fél nevetni, a másik sírni fog ma

Jön a mindent eldöntő csata a férfi kosárlabdázók playout-párharcában. Szombaton megint az Atomerőmű SE élvezheti a hazai pálya előnyét a Pécsi VSK Veoliával szemben.

Rónai Gábor

Eilingsfeld János (balra) megalkuvást nem ismerő játékára és pontjaira minden eddiginél nagyobb szükség lesz ma este. Fotó: M. Gy.

A játékosok egyik fele nevetni, a másik sírni fog ma este a Gesztenyés úti sportcsarnokban.  Jön a playout-párharc mindent eldöntő meccse. Az a meccs, amelyik után már nem lesz lehetőség a javításra. A győztes marad az NB I-ben, a vesztes az új szezont már csak az NB I/B-ben kezdheti. 

Nagyon reméljük, hogy Kovács Ákoséknak lesz okuk a nevetésre, ennek az ASE-nak, a négy bajnoki címével, a négy kupagyőzelmével az élvonalban van a helye. Ha a papírformát vesszük alapul, a Paks az esélyesebb – a szezon eddigi hat meccséből négyet megnyertek a piros-kékek, a Pécs csak kétszer tudott föléjük kerekedni. Hazai pályán háromból hármat húzott be az Atom, valamennyit meggyőző fölénnyel. Az alapszakaszban 89–66-ra, a középszakaszban 82–66-ra, a playoutban pedig 95–77-re győztek Eilingsfeld Jánosék. 

Az ASE-nak szerdán, Pécsett minden esélye megvolt rá, hogy lezárja a párharcot. A 33. percben nyolc ponttal vezettek (66–58), s lélektani fölényben voltak. Mégis hagyták, hogy a Pécs felszívja magát, és hiába volt a legvégén Martynas Paceviciusnak esélye az egyenlítésre, a sors is azt akarta, hogy legyen még egy meccs a felek között. 

Igazi kötéltánc lesz a szombati meccs, aki leesik, az a mélybe zuhan. Márpedig a mélyből elég nehéz visszakapaszkodni, nemhogy a magasságokig, a peremig is. 

„Volt lehetőségünk, hogy lezárjuk a párharcot, de elszalasztottuk. A harmadik negyedben nyolcpontos előnyben voltunk, de három-négy olyan alaphibát vétettünk, amit egy ilyen találkozón nem szabad, és azt a pécsiek meg is büntették. Felkészülünk a harmadik mérkőzésre, amelyen ki akarjuk vívni az A csoportban maradást” – mondta Jan Pavlik, az Atomerőmű SE vezetőedzője. 

Tippmix Férfi NB I, playout, a 3. mérkőzésen. Atomerőmű SE–Pécsi VSK-Veolia. Paks, ASE-sportcsarnok, szombat, 18 óra. Vezeti: Földházi Tamás Péter, Benczur Tamás, Söjtöry Tamás Ferenc. 

A találkozóra a belépés a múlt szombati meccshez hasonlóan ingyenes! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!