Kajak-kenu

2022.05.21. 15:56

Minden éremből jutott a Tolna megyeieknek

Jól szerepelnek megyénk kajak-kenusai a Győrben zajló maratoni országos bajnokságon.

TEOL

Az aranyérmes Horváth Tamás-Turgonyi Olivér páros edzőjükkel, Jámbor Attilával (Forrás: Szekszárdi KKSE)

A július végi, silkeborgi Európa-bajnokságra válogató viadal pénteken a felnőtt kajak és kenu egyesek versenyével  kezdődött. A hölgyeknél a hatszoros világbajnok paksi Kiszli Vanda – aki a nyári Világjátékokon ebben a számban képviseli hazánkat – a győri Czéllai-Vörös Zsófia mögött másodikként zárt. A női párosok 26 km-es távján a Szekszárdi KKSE kettőse, Bartos Zsófia és Korsós Zsófia a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

A legfényesebb érmet akasztották a Horváth Tamás és Turgonyi Olivér alkotta szekszárdi kajakpáros nyakába az ifjúsági férfiak 22 km-es versenyszámát követően. Jámbor Attila tanítványai két fővárosi egységet megelőzve állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Egyéniben Turgonyi a negyedik, míg csapattársai közül Jávor Bence a hatodik lett.

Kiszlihez hasonlóan ezüstérmes lett a serdülő fiúk C1 versenyében Pálfalvi Viktor. Az Atomerőmű SE kenusa 1 óra 9 percen belüli idővel teljesítette a 15 km-es távot. Klubtársa, Kertész Gréta hatalmas csatában, a győztestől mindössze egyetlen másodperccel elmaradva végzett ugyancsak a második helyen az ifjúsági hölgyek K1 18 km-es síkvízi versenyében. Ugyanitt Horváth Emőke, a Tolnai KKSE sportolója negyedikként zárt.

Részletes beszámoló később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!