Női kosárlabda

2022.07.19. 07:30

Gereben Líviával tárgyal a Sepsi

A román bajnok Sepsiszentgyörgy csapatában folytathatja pályafutását a Szekszárdról hat év után távozó Gereben Lívia.

T. N.

A KSC-t elhagyó Gereben Lívia (a labdával) a Sepsi ugyancsak távozó kapitánya, Jovana Pasic helyére érkezhet az erdélyi együttesbe (Fotó: FIBA Basketball)

„Köztudott, hogy Pásztori István menedzserünknek a barátnője. Folynak a tárgyalások Lívivel, még nem kötöttünk szerződést, nincsen alku, de lehetséges, hogy nálunk folytatja a pályafutását” – nyilatkozta Rusz István, az erdélyi klub szakosztály-igazgatója az M1 aktuális csatornának.

Gereben Lívia 2016 nyarán, mindössze 16 évesen érkezett Kecskemétről az Atomerőmű KSC Szekszárdhoz, ahol kész játékossá vált és a felnőttválogatottságig jutott. Klubcsapatával a három bajnoki ezüst mellett öt Magyar Kupa-érmet gyűjtött be, a 2018-as kupagyőzelemnél őt választották meg a döntő legjobbjának.

Az ACS Sepsi-Sic sorozatban a hatodik bajnoki címét szerezte, és indulhat az Euroligában (a KSC alanyi jogon főtáblás). A selejtezőben a görög bajnok Olympiakosszal és a szerb aranyérmes Crvena zvezdával játszik majd. A tornát október 11–13-án rendezik, és a győztes együttes lehet ott a legjobb 16 csapat között. Amennyiben a Sepsi továbbjut, a szekszárdiakkal egy ágon folytathatja a csoportkörben, így – ha szerződtetik – Gereben korábbi sikerei helyszínén, ellenfélként léphet pályára a szekszárdi városi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!