Kosárlabda

2022.07.23. 10:44

Szekszárdi tehetség a magyar leányválogatottban

Szücs Gréta, az Atomerőmű KSC Szekszárd tehetsége is ott van az EYOF-on szereplő magyar leány kosárválogatott keretében.

Szücs Gréta (a labdával) az EYOF-on mutathatja meg, hogy mire képes

Fotó: Jantner Zsolt (KSC Szekszárd)

Most vasárnaptól jövő szombatig rendezik meg a szlovákiai Besztercebányán a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF). 

Az eseményen szereplő magyar leány kosárválogatottnak egy szekszárdi tehetség, Szücs Gréta is tagja. Az Atomerőmű KSC Szekszárd 2006-ban született centere az elő bajnoki szezonban a szekszárdi klub NB I-es amatőr bajnokságban szereplő csapatát erősítette. 

A Piros csoportban szereplő KSC-ben 16 találkozón kapott lehetőséget Studer Zsuzsa edzőtől, s ezeken átlagban 12,3 pontot, 8,5 lepattanót és 1,4 gólpasszt tett a közösbe. Gréta már az első csapat ajtaján is kopogtat, többször is együtt készülhetett a Djokics Zseljko dirigálta együttessel. 

A magyar válogatott Besztercebányán a házigazda szlovák, a szlovén és a spanyol válogatottal fog összecsapni a csoportkörben. 

A magyar válogatott kilenc sportágban 95 sportolóval képviselteti magát a versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!