Labdarúgó OTP Bank Liga

2022.08.26. 22:00

Háromgólos előnyéből egyet megőrzött Újpesten a Paksi FC

Már három góllal is vezetett a Paksi FC Újpesten – végül izgalmas hajrá után 3–2-re nyert, és továbbra is őrzi szezonbeli veretlenségét.

TEOL

Vas Gábor (balról), Szabó János, Haraszti Zsolt és Szabó Bálint ünnepel

Fotó: Török Attila

Négy idegenbeli döntetlennel a háta mögött érkezett a Megyeri útra a Paks, amely a mostani szezonban 3–3-ra végzett a Honvéddal és 2–2-re a Vasassal, az előzőben pedig a Fehérvár (2–2) és a Gyirmót (3–3) vendégeként hozott el egy-egy pontot. Négy döntetlen állt a meccs előtt az Újpest neve mögött is, azzal a különbséggel, hogy a lila-fehérek saját stadionjukban „ikszeltek” négyszer egymás után. A Zalaegerszeggel és a Mezőkövesddel ebben az idényben végeztek egyformán 1–1-re, az előzőben a Fehérvárral (1–1) és a Gyirmóttal (2–2) osztoztak meg a pontokon. 

A statisztika alapján jó esély kínálkozott a döntetlenre, de a Paksi FC nem erre játszott. Kiválóan kezdtek az atomvárosiak, akik a meccs elején jóval aktívabbak voltak, s egy szöglet után Windecker József góljával teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést. Aztán magához tért az Újpest, és átvette az irányítást. Nagy helyzete azonban nem akadt, egészen a 25. percig, amikor Csongvai Áron végzett el szabadrúgást, Nagy Gergely a jobb felsőből kapta ki a labdát. Nem sokkal később Matija Ljujics bombázott kapura jó 28 méterről, a középre tartó erős löketet tisztázta a paksi kapus. 

A fordulás után alig telt el öt perc, amikor egy kis videobírózás után tizenegyest kapott a Paks (Szabó Bálint bokájára csúszott rá Branko Pauljevics), s az NB I góllövőlistáját vezető Varga Barnabás könyörtelenül bevágta a kapu közepébe a labdát. Ez már az ötödik találata volt a Gyirmótról szerződtetett csatárnak, nagyon jó vételt csinált vele a PFC. Az újpestiek jöttek előre, de nem igazán volt átütőerő a játékukban, egy-egy kósza beívelésnél többre nem futotta a budapestiektől, ellenben a paksiak kiválóan használták ki a lehetőségeiket, az 56. percben Papp Kristóf talált be egy kavarodás után – egy óra sem telt el, és padlóra kerültek a lilák.

Az újpesti szurkolók csapatuk buzdítása helyett a tulajdonost, Roderick Duchateletet szidták, a kórus csak akkor hallgatott el, amikor Abu Diaby a 66. percben egy szöglet után a paksi kapuba fejelt. Ekkor már Rácz Gergő védte a PFC kapuját, a szünetről ugyanis nem jött vissza a Csongvai szabadrúgásánál megsérülő Nagy Gergely. Aggodalomra nem volt ok, a kétgólos paksi előny több volt, mint megnyugtató. Aztán tíz perc múlva elillant egy újabb gól előny, a csereként beküldött elefántcsontparti Fernand Gouré szintén fejjel vette be a paksi kaput. Háromgólos előnye birtokában nagyon elkényelmesedett a Paks, s ez majdnem megbosszulta magát, mert az Újpest nagyon nyomott a végén, de sikerült kihúzni. Pedig akadt meleg helyzet a kapu előtt, a 93. percben Gouré a kapufát forgácsolta szét…

A paksiak maradtak veretlenek, négy kör után nyolc ponttal állnak, és feljöttek a második helyre a tabellán. Az Újpest pedig maradt nyeretlen, négy meccs után csupán két ponttal szerénykednek az utolsó helyen. 

Újpest FC–Paksi FC 2–3 (0–1)

Szusza Ferenc-stadion, 2596 néző. V: Káprály M. (Garai P., Szalai D.).

Újpest: Banai – Pauljevics (Gouré, 75.), Diaby, Csongvai, Antonov – Onovo, Boumal (Simon K., 62.), Ljujics (Csoboth, 85.) – Katona (Lahne, a szünetben), Junior Tallo, Borello (Bjelos, 62.). Vezetőedző: Milos Kruscsics. 

Paksi FC: Nagy G. (Rácz G., a szünetben) – Vas G. (Osváth, 81.), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Papp K., Windecker – Haraszti (Gyurkits, 62.), Szabó B. (Bőle, 68.), Sajbán Máté – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert. 

Gólszerző: Diaby a 66., Gouré a 76., illetve Windecker a 8., Varga B. (11-esből) az 51., Papp K. az 56. percben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!