Kajak-kenu Európa-bajnokság

2022.08.20. 14:38

Negyedik lett Pupp Noémi és Fojt Sára az olimpiai számban

Pupp Noémi és Fojt Sára negyedik helyen végzett a kajak kettesek 500 méteres versenyében a Multisport Eb-n.

R. G.

Pupp Noémi és Fojt Sára

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Atomerőmű SE színeiben lapátoló Pupp és a Kovács Katalin Akadémia fiatalja, Fojt 1:43.536 perces idővel ért célba a negyedik helyen az olimpiai versenyszám döntőjében. A frissen összeült egység remekül versenyzett a bombaerős mezőnyben. A futam egy pontján úgy tűnt, akár a bronzérmet is megszerezheti, de ez végül nem jött össze. 

„Vegyes érzéseink vannak, jó lett volna érmet szerezni, de ez a negyedik hely sem rossz annak fényében, hogy egy hete ültünk össze. Keserédes a hangulatunk, mert két tizedre volt a dobogó, lehet, hogy ha van bennünk még eggyel több edzés, akkor megvan az érem. De majd kielemezzük, és remélem, hogy a végén csak az édes íz marad” – mondta Pupp Noémi.

Az első helyet a világbajnok lengyel duó, Karolina Naja és Anna Pulawska szerezte meg, az ezüstérem a vb-harmadik belga Lize Broekx, Hermien Peters kettősé lett, míg a bronz a vb-második német Jule Haka, Paulina Paszek egység nyakába került. A lengyelek 1:41.418-as idővel győztek. 

Pupp Noémi számára még visszavan az 1000 méteresek egyéni versenye, a paksi tehetség vasárnap 11 órakor ül hajóba Münchenben.  

K-2 500 m, Európa-bajnok: Karolina Naja, Anna Pulawska (Lengyelország) 1:41.418, 2. Hermien Peters, Lize Broekx (Belgium) 1:42.230, 3. Paulina Paszek, Jule Hake (Németország) 1:42.702, 4. Fojt Sára, Pupp Noémi 1:43.536.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!