Kosárlabda

2022.09.15. 21:28

A győriek nyerték meg az 53. Sió Kupát

A Serco UNI Győr nyerte meg az 53. Sió Kupát, miután a szekszárdi női torna döntőjében legyőzte a DVTK-Hun Therm együttesét.

Kisalföldi örömkiáltásoktól volt hangos csütörtök este a szekszárdi városi sportcsarnok. A Serco UNI Győr játékosai a klubtörténet első Sió Kupa-győzelmét ünnepelték. Nagy volt a boldogságuk, korábban ugyanis nem nyerték még meg a tradicionális, Európában is egyedülállónak számító tornát, igaz olyan sokszor nem is vettek részt rajta. Idén jöttek, s el is vitték a kupát az elődöntőben a házigazda szekszárdiakat, a fináléban pedig a diósgyőrieket legyőzve. 

Maga a döntő álomszerűen indult a zöldek számára, 11–0-ra vezettek már, amikor a a borsodiak megszerezték első kosarukat. Erre több mint négy percet kellett várniuk, de aztán beindultak, és a negyed végére háromra visszajöttek Völgyi Péter tanítványai. Sőt nemcsak visszajöttek, de a vezetést is átvették. Ki gondolta volna mindezt az elején? 

Aztán ismét magához ragadta az irányítást a Győr, s eleinte három-négy ponttal, majd a harmadik negyedben már tízzel is vezetett. A negyedik felvonásra azonban megtáltosodott a Diósgyőr, Kányási Veronika elkezdte szórni a triplákat, s szép lassan fogyott Cziczás László csapatának előnye. Tíz másodperccel a vége előtt pedig el is fogyott, 78–78-nál nem lehetett megjósolni, hogy melyik csapat nyer. 

A legvégén az döntött, hogy az egész találkozón kiválóan játszó Aaryn Ellenberg betört a palánk alá, s mivel csak faultolni tudták, büntetőzhetett. Az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta, ám a leszedett labdát eladta a DVTK...

53. Sió Kupa, döntő

Serco UNI Győr–DVTK-Hun-Therm 79–78 (24–21, 20–16, 20–16, 15–25).
A legjobb dobók: Ellenberg 21/9, Dombai 17/9, Török Á. 11/9, illetve Kányási 17/9, Aho Nina 14/3, M. Jovanovics 13/3, Kiss A. 12, Bernáth 12/6.

Az 53. Sió Kupa különdíjasai

A torna gólkirálynője: Aaryn Ellenberg (Serco UNI Győr) 49 pont. A torna legjobb játékosa (MVP): Aaryn Ellenberg. 

A csapatok legjobbjai, DVTK-Hun-Therm: Kányási Veronika. 

NKA Universitas PEAC: Cierra Burdick. Serco UNI Győr: Török Ágnes. Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Ágnes. 

Pető Gyula-díj (a 2021/2022-es szezon legtöbbet fejlődő játékosa): Mányoky Réka. 

Szabó György-díj (a 2021/2022-es szezon legtöbbet fejlődő Tolna megyei játékvezetője): Fodor Sándor Balázs. 

Szabó Ödön-díj (a 2021/2022-es szezon legjobb szekszárdi játékosa): Goree Cyesha. 

A tavalyi szezon legjobb szekszárdi szurkolója: Csopaki Zsuzsanna. 

A Sió Kupáról szóló korábbi írásainkat ide kattintva találja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!