Kosárlabda

2022.09.15. 18:10

Bronzérmes lett a KSC Szekszárd a Sió Kupán

Az Atomerőmű KSC Szekszárd legyőzte az NKA Universitas PEAC csapatát az 53. Sió Kupa helyosztóján, amivel Djokics Zseljko gárdája megszerezte a bronzérmet.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Ijesztően üres volt a csarnok a meccs elején, nem tett jót a Sió Kupának, hogy lecsapott a vihar a városra, meg aztán a szüreti forgatag is elcsábított pár embert. Aztán szép lassan kezdtek megtelni a széksorok, az első negyed végére már lehettek vagy négyszázan.

Akik késtek, azok már csak azt láthatták, hogy a maródi Miklós Melinda és Goree Cyesha mellett Victoria Vivians is civilben ül a kispadon – az amerikai légiósnak nincs baja, a könnyebb akklimatizálódás és a sorozatterhelés elkerülése miatt ezúttal pihenőt adott neki Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője.

A KSC-ben így Sydney Wallace volt az egyetlen légiós, ellenben a pécsieknél négy külföldi is helyet kapott. Köztük az a Beatriz Sanchez, aki korábban spanyol bajnok volt a Gironával. Jobban is kezdtek a vendégek, akik látható magassági fölényben voltak a palánkok alatt. Eleinte vezettek is, aztán magához tért a KSC, és Studer Ágnes tripláival megkezdte a felzárkózást. A kis irányító mindenhonnan dobott, és talált – a 14. percben pedig már a Szekszárdnál volt az előny.

Ha le akarjuk egyszerűsíteni, akkor azt írhatjuk, hogy igazából ez volt a fordulópont, mert innentől kezdve már azt történt a parketten, amit a kékek akartak, s a pécsiek már nem is tudták visszavenni a vezetést. Studer mellett nagyon jól játszott a KSC-ben Boros Júlia, de Holcz Rebekát is lehetett dicsérni. A fordulás után pedig Wallace is megrázta magát, sokszor szinte lehetetlen helyzetből dobott kosarat, egy ízben például úgy vágta be a triplát, hogy a rajta védekező Wentzel Nórától talán a gyűrűt sem látta. A harmadik negyedben volt már tizenöt pont is a szekszárdiak előnye, a gyors leindításokkal sokkolta riválisát a Djokics-gárda. A PEAC egyszer még vissza tudott jönni lőtávolba, de a hazai időkérés után rendezte a sorokat a Szekszárd, és az utolsó percekre megújulva behúzta a meccset, s vele a Sió Kupa harmadik helyét.

„Nem sikerült annyira jól számunkra ez a Sió Kupa, igazából tükörképe volt az idei felkészülésünknek – mondta Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. – Sajnálom, hogy így alakult. A bajnoki rajtig hátralévő két hétben jó lenne tíz játékost összeszedni, hogy lehessen szisztémát gyakorolni. Nagyon hiányzik Miklós Melinda és Krnjics Szárá. Ha van egy jó rendszer, akkor jönnek eredmények, ahogy jöttek az elmúlt években is. Azoknak, akik ma a pályán voltak, gratulálok. Egy légióssal és csupa fiatallal álltunk fel, utóbbiak most is bizonyítottak, és helyenként szépen játszottak. Hiszem, hogy a szezon kezdetéig még jobbak lesznek”  – értékelte a látottakat Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője. 

Eredmény, 3. Sió Kupa, a 3. helyért

Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 80–66 (19–22, 20–14, 23–14, 18–16). Szekszárd, 400 néző. KSC: STUDER Á. 24/15, WALLACE 19/6, Mányoky 10, Bálint R. 8/6, Horváth D. 6 Csere: BOROS 8, Holcz 5, Szücs G. Vezetőedző: Djokics Zseljko. PEAC: Wentzel 11/3, CALHOUN 18/3, Laczkó 8/6, BURDICK 20, Kiss V. 4. Csere: Olawuyi 2, Szűcs R., Simon Zs., Sanchez 3/3, Kohn. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Kipontozódott: Mányoky (33. perc).

Az 53. Sió Kupa döntője, a Serco UNI Győr–DVTK-Hun Therm találkozó 19 órakor kezdődik.

Mint azt megírtuk, Djokics Zseljko csapata azt követően mérkőzött meg a bronzéremért az NKA Universitas PEAC-cal, hogy kedden este 82–66-ra kikapott a Serco UNI Győrtől az 53. Sió Kupa második elődöntőjében.

A Sió Kupáról szóló korábbi írásainkat ide kattintva találja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!