53. Sió Kupa

2022.09.14. 13:35

Látszott, hogy még idő kell, hogy összeálljon az új KSC

A Vasas elleni múlt szombati meccshez képest javuló formát mutatott az Atomerőmű KSC Szekszárd, de ez nem volt elég a komplettebbnek tűnő győriek ellen az 53. Sió Kupán.

TEOL

Djokics Zseljkónak még lesz dolga bőven, hogy a szezonrajtig összeálljon a KSC

Fotó: Makovics Kornél

Nem sikerült bejutni a döntőbe az Atomerőmű KSC Szekszárdnak a saját rendezésű tornáján. Djokics Zseljko csapata kedden este 82–66-ra kikapott a Serco UNI Győrtől az 53. Sió Kupa második elődöntőjében, így csütörtök délután négykor az NKA Universitas PEAC-cal csatázik a harmadik helyért és a bronzéremért. A finálét pedig a győriek és a Pécset legyőző DVTK-Hun Therm vívja 19 órától. 

Jó kis meccs volt a KSC és a Győr csatája, s jó sokan, közel hétszázan ki is látogattak rá a szekszárdi sportcsarnokba. Igazából a harmadik negyedtől eltekintve egy egál meccset játszottak a csapatok, amelyen az döntött, hogy a győriek komplettebbek voltak, s tulajdonképpen két légióstól (Aaryn Ellenberg, Peyton Williams) eltekintve a tavalyi – ezáltal összeszokott – csapatukkal játszottak. 

Ezzel szemben a szekszárdiak még csak most alakulgatnak – ráadásul még nem is teljesek, hiszen harmadik nyáron igazolt amerikai légiósuk, Ruthy Hebard még csak most fog megérkezni.

„Voltak jó periódusaink, de látszik, hogy nincs még meg a játékunk, mivel nem tudunk teljes létszámmal közösen edzeni – kezdte a szekszárdiak vezetőedzője. – Sok játékos kimaradt az alapozásból, igazából csak Studer Ágnes, Szücs Gréta, Bálint Réka és Boros Júlia tudta végigdolgozni az elmúlt időszakot. A csapat legfiatalabb játékosaként Gréti ma jól teljesített, rajta már most látszik az alapozásnak köszönhető fejlődés. Jó lenne, ha ezt több játékosról is el tudnám mondani, mert akkor ma jobban néztünk volna ki, mégha most nincs is centerünk. Középjátékos nélkül mindenesetre nehéz kosárlabdát játszani. Horváth Dóra és Gréti a most szerzett tapasztalatokat a bajnokságban biztosan kamatoztatni tudja majd. Gratulálok a Győrnek! Néha úgy éreztem, hogy pariban vagyunk, de a vendégek a jó távoli dobásaikkal nem hagyták megfordítani a meccset. Összességében most nem az eredmény a fontos, hanem hogy a Vasas elleni találkozóhoz képest javuló formát mutatunk” – összegezte a látottakat Djokics Zseljko.

 

53. Sió Kupa, elődöntők 

 

DVTK-Hun-Therm–NKA Universitas PEAC 81–65. A legjobb dobók: Jovanovics 18/6, Kányási 17/6, Kiss A. 12/3 illetve Kiss V. 18, Laczkó 11/9.
Atomerőmű KSC Szekszárd–Serco UNI Győr 66–82. A legjobb dobók: Vivians 12/6, Wallace 12/3, Studer Á. 11/3, illetve Ellenberg 28/18, Mompremier 15. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!