Böde Dániel távozott

2022.09.06. 11:10

Szerződést bontott ikonjával a Paksi FC

Böde Dániel kérésére az élvonalban szereplő Paksi FC szerződést bontott a klub ikonjával, számolt be róla az atomvárosi klub.

TEOL

Mostantól már nem Pakson szól majd a taps Böde Dánielnek...

Fotó: Meder István

"Sajnálattal közöljük, hogy klubunk és Böde Dániel a mai napon felbontotta 2023 nyaráig szóló szerződését. Saját nevelésű játékosunk összesen 253 mérkőzést játszott zöld-fehér szerelésünkben, ez idő alatt hatvan gólt szerzett. A harmincöt esztendős, huszonötszörös válogatott játékos az idei szezonban két mérkőzésen együtt huszonkilenc percet töltött a pályán" – áll a Paksi FC szűkszavú közleményében.

A közlemény kiadását követően kerestük a klubot, de nem kívántak bővebb tájékoztatást adni. 

Hírportálunk a paksi lelátói pletykákból értesült arról, hogy Böde Dánielnek nem volt a legjobb a viszonya a jelenlegi vezetőedzővel, Waltner Róberttel, amit alátámaszthat a csapatkapitány mellőzése. Ennek oka az lehet, hogy a szakember nyári kinevezésekor ígéretet tett a csatárnak, hogy számol vele, ennek tudatában hosszabbította meg lejáró szerződését nevelőegyesületével a támadó, de a szezonban mindössze két mérkőzésen lépett pályára, mindkétszer csereként.

Böde Dániel a Paks és a Ferencváros színeiben összesen 430 élvonalbeli találkozón lépett pályára, ezeken 138 gólt lőtt. A 2015/2016-os szezonban a Fradi színeiben 17 találattal gólkirályi címet szerezett. Az FTC-vel bajnok és kupagyőztes is volt ugyanebben az idényben. A magyar válogatottban 25 alkalommal kapott lehetőséget, s öt gólig jutott. Emlékezetes találkozója volt a Feröer-szigetek elleni hazai meccs, amelyen csereként beállva duplázott, s nyert meg 2–1-re a nemzeti csapatnak. 

A Paksi FC hat mérkőzés után két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel az OTP Bank Liga hatodik helyén áll, és szombaton 15.30.tól a nemrég edzőváltáson átesett Debreceni VSC-t fogadja – immáron Böde Dániel nélkül. 

Pedig jól indult...

A nyári felkészülési időszakban hét edzőmeccsen hat gólt szerzett az atomvárosiak színeiben Böde Dániel. Aztán a bajnokságban a Vasas (2–2) vendégeként tizenkilenc, a Bp. Honvéd (3–3) otthonában tíz perc jutott neki csereként, a Fehérvár (2–0), az Újpest FC (3–2) és a Kisvárda (1–3) ellen nem lépett pályára, hétvégén Kecskeméten pedig csak a lelátóról nézte végig csapata 3–1-es vereségét. 

Utóbbi mérkőzés után Waltner Róbert a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott: 

„Az ügyvezetőnk, Haraszti Zsolt csütörtökön azt mondta, hogy Böde Dániel ezúttal ne legyen bent a hétvégi meccsre készülő csapat keretében.”

FRISSÍTÉS (12:19)

Elértük telefonon Böde Dánielt, aki hírportálunknak elmondta, jelenleg nem kívánja kommentálni a történéseket, de néhány nap múlva rendelkezésünkre áll, s megismerhetjük álláspontját. A támadótól így hiába is szerettük volna megtudni, hogy valóban Diósgyőrbe tart-e, értelemszerűen erre a kérdésünkre sem kaptunk volna választ. 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!