Atlétika

2022.09.29. 08:00

Tolna megyeiek a csehországi válogatott viadalon

A csehországi Znojmo adott otthont az U16-os korosztály válogatott viadalának, ahol a magyar nemzeti csapat tagjai a hazaiak mellett Horvátország, Szlovákia és Szlovénia legjobbjaival mérték össze erejüket. Megyénkből három atléta ölthette magára a címeres mezt.

T. N.

Kajtár Kristóf (balról), Beke Zétény és Gréczy Balázs a megyei színeket is képviselte (Beküldött fotó)

Beke Zétény, a Tamási TAM-BAU AC nehézatlétája egész éves teljesítményére tette fel a koronát a znojmói körben. Lacza András tanítványa országos bajnoki címmel a tarsolyában érkezett a viadalra, ahol a kissé hosszúra nyúló verseny – a fiúk és a lányok együtt dobtak, így húszan versenyeztek – harmadik sorozatában 67 méter 33 centiméterre vetette a négy kilogrammos kalapácsot. A tehetséges atléta eredményét az ellenfelei megközelíteni sem tudták – a második helyen Fülöp László 62,87 méterrel zárt –, így győzelmével tizenegy ponttal járult hozzá a magyar válogatott második helyezéséhez. 

Gréczy Balázs a fiúk távolugró versenyében, akárcsak az egy héttel korábbi, győri magyar bajnokságon, ismét a hatodik, befejező sorozatban ugrotta a legnagyobbat, 621 centiméterre repült. A Szekszárdi Sportközpont atlétája hetedik helyen végzett, ami négy pontot eredményezett. Scherer Tamás edzőnek ő volt a huszadik tanítványa, aki az elmúlt két évtizedben magára ölthette a magyar válogatott címeres mezét.

Kajtár Kristóf, az AC Bonyhád sprintere a 4x300 méteres vegyes váltóban (Takács Marcell-lel, Lőkös Laurával és Felber Kata Zselykével kiegészülve) kapott lehetőséget, befutó emberként 2:38,90 perces idővel a negyedik helyen hozta be a magyar válogatott stafétáját a célba. Ez újabb két pontot jelentett a magyar csapat számára. 

Az Öt Nemzet Válogatott Viadalán végül mind a fiú-, mind a lánycsapat, valamint a magyar válogatott a második helyen végzett a tizenhat versenyszám után összesített pontversenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!