Dél-Koreai bajnokság

2022.10.11. 16:06

Egyre közelebb az aranyhoz Ádám Martinék

Két fordulóval a bajnokság vége előtt hat ponttal vezet Ádám Martin csapata a dél-koreai ligában.

TEOL

Ádám Martin megtalálta számításait a dél-koreai Ulszan csapatánál

Fotó: Kuklis István

Nem tudott nyerni a Pohang Steelersz otthonában, így még nem bajnok az Ulszan Hyundai a dél-koreai élvonalban. Az Ádám Martinnal a kezdőjében felálló listavezetőnek nyernie kellett volna ahhoz, hogy megszerezze története harmadik bajnoki aranyát, de ez nem jött össze, s az Ulszan a látottak alapján még örülhetett is a döntetlennek (1–1). A sárga lapot kapó Ádám Martin a 66. percig volt a pályán, akkor a brazil Leonardo váltotta. 

Mivel a bajnoki címvédő Dzsonbuk Motorsz legyőzte 1–0-ra a Kangvon FC-t, még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. De sokat már nem kell várni rá, hogy eldőljön, mert ha a következő fordulóban az Ulszan pontot szerez idegenben a Kangvon ellen, akkor 17 év várakozás után ismét csúcsra ér a ligában. Ha így lesz, akkor Ádámnak is sokat köszönhetnek majd, a magyar válogatott csatár ugyanis 12 mérkőzésen 8 gólnál és 2 gólpassznál tart a szezonban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!