Labdarúgó NB I

2022.10.29. 21:31

Ködbe veszett a paksiak Vasas elleni hazai veretlensége

Először nyert Pakson a Vasas, amely Novotny Soma 1. perces góljával vitte el a pontokat az atomvárosból.

TEOL

Varga Barnabásnak volt egy kapufája, de ennél többre ezúttal nem futotta a Pakstól

Fotó: Molnár Gyula

Tíz meccsen kilenc paksi győzelem és egy döntetlen – ez volt a hazaiak mérlege a Vasassal szemben hazai pályán az NB I-ben. Nem véletlen, hogy mindenki győzelmet várt a 11. paksi összecsapáson is. A PFC nincs  túl jó formában, az előző három bajnokiján csupán egy pontot tudott szerezni, ám a sereghajtó angyalföldiekkel szemben így is jóval esélyesebbnek tűnt. Aztán szinte el sem kezdődött a meccs, Novotny Soma máris bevágta a kapuba Silye Erik kiváló centerezését – igazi hidegzuhany volt ez a paksiaknak. 

Nem volt valami jó az idő, a köd szépen lassan telepedett le a stadionra, a közel ezer szurkolónak több ízben dörzsölnie kellett a szemét, hogy lássa mi történik a pályán, és nem azért, mert valami káprázatos dolgot csináltak volna a felek. Nem volt ez egy jó meccs, a korai vezetése után a Vasas érthetően visszahúzódott és kontrákra rendezkedett be, a paksiak pedig elég rossz napot fogtak ki, sok volt a rossz passz, a meg nem értés hazai oldalon, így a félidei pihenőre teljesen megérdemelten ment előnnyel a vendégcsapat. Az atomosok nem találtak fogást a szervezett vendégeken, ha pedig igen, akkor Varga Barnabás próbálkozásánál a kapufa mentette meg a piros-kékeket. 

Hogy Waltner Róbert, a paksiak edzője sem volt elégedett, jelezte: a szünetben három játékosát is lehívta a pályáról. Változást azonban a cserék sem hoztak, már Gyurkist Gergőben volt fantázia, a társakban ezen a napon nem sok. Ahogy fogytak a percek, úgy borította be a fehér lepel a paksi pályát, a 75. perctől szinte már semmit sem lehetett látni a hatalmas ködben. Igaz, sok mindenről nem is maradtak le a szurkolók, a paksi próbálkozásokat Jova Levente könnyedén hárította. A Vasas jól rombolt, s ez három pontot eredményezett Márkvárt Dávidék számára. A szekszárdi középpályás kétszeresen is örülhetett: délután az öccsével, Patrikkal felálló FC Dunaföldvár győzte le a megye egyes rangadón a Bonyhádot, este pedig ő is boldogan csaphatott a levegőbe.  

A Paks először kapott ki hazai pályán a Vasastól amióta az NB I-ben szerepel, s immáron négy meccset (egy döntetlen mellett három vereség) számlál a nyeretlenségi szériája. A javítással november 6-án, ismét hazai pályán próbálkozhatnak meg Haraszti Zsolték, akik a Bp. Honvéd ellen futnak ki újfent a Fehérvári stadion gyepszőnyegére. 

OTP Bank Liga, a 13. fordulóban

Paksi FC–Vasas FC 0–1 (0–1)
Paks, 1000 néző. V: Pintér Cs. (Tóth II. V., Huszár B.)
Paks: Nagy G. – Kinyik, Kádár, Szélpál, Szabó J. (Sajbán Máté, a szünetben) – Papp K. (Gyurkits, a szünetben), Balogh B., Szabó B. (Debreceni a szünetben) – Haraszti Zs. (Hahn, 59.), Varga B., Bőle. Vezetőedző: Waltner Róbert. 
Vasas: Jova – Szivacski, Iyinbor, Hidi P., Silye – Márkvárt P. (Baráth, 91.), Vida M. (Hidi M., 78.), Berecz – Radó (Hinora, 77.), Novothny (Feczesin, 90.), Holender (Cipf, a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér. 
Gólszerző: Novothny (1.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!