Úszó ob

2022.11.16. 18:40

Halmai Petra ezüstérmes, Horváth Levente hatodik az országos bajnokságon

A dombóvári Halmai Petra és a tolnai Horváth Levente is 100 méter mellúszásban állt rajtkőre a kaposvári rövidpályás országos bajnokságon.

B. S.

Halmai Petra 100 méter mellúszásban ezüstérmet szerzett a rövidpályás országos bajnokságon

Fotó: Török Attila

A legjobb idővel, 1:07,34 perces eredménnyel kvalifikálta magát a 100 méter mell döntőjére Halmai Petra, a házigazda Kaposvári SI úszója. A dombóvári születésű, de az Egyesült Államokban készülő olimpikon (a tokiói nyári ötkarikás játékokon a 4x100 méteres vegyesváltó tagja volt) a délutáni fináléban tovább tudott javítani előfutamos idején (1:07,06), de egy hajszállal – 26 századdal – így is lemaradt az aranyéremről. A számot az egriek olimpikonja, Békési Eszter nyerte (1:06,80), a bronzérem Sztankovics Anna (1:07,26) nyakába került.

Már az óriási bravúrnak számított, hogy a Szekszárdi Sportközpont 18 éves úszója, Horváth Levente a negyedik legjobb idővel bejutott a 100 méter mellúszás fináléjába. Az 1:01,84 perces ideje azért is nagy eredmény, mert kevesebb mint egy hónapja ennél közel négy másodperccel gyengébb eredményt ért el a százhalombattai viadalon. A tolnai tehetség a délutáni döntőben szinte azonos időt úszott (1:01,93), de riválisai javulni tudtak, így végül hatodik helyen ért célba a Csík Ferenc Sportuszoda 25 méteres medencéjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!