Kölyökből Atléta Program

2022.11.05. 11:15

Hatezer gyereket mozgatott meg idén a KAP

Sikeres első éven van túl a Magyar Atlétikai Szövetség tavaly ősszel indított Kölyökből Atléta Programja, amely a 6-11 éves gyerekeknek hivatott széleskörű, megfelelő alapokat nyújtani a későbbi eredményes sportoláshoz.

Munkatársunktól

Scheidler Géza sportszakmai igazgató

Fotó: Máté Réka

A hét mozgásterületre (futás, ugrás, dobás, egyéni és csapatjátékok, akrobatikus gimnasztika, küzdőfeladatok, prevenciós mozgások) fókuszáló programban 2800-ról négyezerre nőtt azon gyerekek száma, akik egyesületen belül ismerkedtek meg a kezdeményezéssel, és nagyjából hatezer növendék vett részt versenyen.

„Nagyon jó döntés volt, hogy az iskolákkal, gyerekekkel való kapcsolatteremtést és -tartást az egyesületeinkre bíztuk, ráadásul így mindenki picit egyedi módon közelíthette meg a programot – mondja Scheidler Géza sportszakmai igazgató a magyar szövetség honlapján. – Jól vizsgázott az az eszközcsomag is, amellyel különböző helyszíneken, akár sportágválasztókon képviseltettük magunkat az egyesületeinken keresztül. Például az Erzsébet Táborokban. Ezzel az eszközparkkal az atlétikus mozgásformákat élvezetesebben tudtuk megjeleníteni. A szeptemberi tanévkezdés óta már ötven-hatvan hasonló toborzóesemény zajlott le remek visszhangokkal.

Az AC Bonyhád edzőjeként is tevékenykedő Scheidler Gézával készült cikket teljes terjedelmével itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!