Edzői értékelés

2022.11.06. 09:00

„Örülök, hogy mindkét célunkat elértük”

A győzelem mellett nem volt teljesen elégedett a TFSE-MTK ellen 94–71-re megnyert bajnoki mérkőzésen látottakkal Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd vezetőedzője.

B. S.

Djokics Zseljko a védekezési hatékonyságot hozta fel egyik negatívumként

Fotó: Makovics Kornél

„Két fontos feladatunk volt ezen a mérkőzésen. Az egyik, hogy nyerjünk, a másik pedig, hogy azok a játékosok, akik a Fenerbahce elleni szerdai Euroliga-mérkőzést szinte végig játszották, pihentetni tudjuk és 15-20 percnél többet ne töltsenek a pályán. Örülök, hogy mindkét célunkat elértük, valamint annak, hogy 29 eladott labdára kényszerítettük ellenfelünket, ami az agresszivitásunkat mutatja – fogalmazott Djokics Zseljko, aki dicsérte a TFSE-t is, amiért nagy hátrányban sem adták fel, mindennel próbálkoztak, időt kértek, zónára váltotta, emberfogással védekeztek. – Amivel viszont nem vagyok elégedett, hogy a hatékony védekezésünket nem tudtuk a mérkőzés teljes hosszában véghez vinni. Lehet elemezni, hogy ez miért történt, talán azért, mert többször, hosszabb ideig voltunk olyan ötössel a pályán, mellyel edzésen is ritkán szoktunk gyakorolni, vagy a legfiatalabbak egyszerre voltak fent. A másik negatív tényező, hogy Ty Marshall, akit jól ismerünk, hiszen nálunk játszott korábban, nem tudtuk megállítani. Mindössze három faultot jegyeztünk ellene, pedig az elemzésnél rá külön felhívtuk a játékosok figyelmét. Ebben még fejlődnünk kell, mert ez mutatja a csapat karakterét.”

A szakember a törökök elleni történelmi Euroliga-sikerre visszatekintve hozzátette, a győzelem után a TFSE elleni bajnokin is sok szurkoló kíváncsi volt kedvenceikre.

„Ebben az évben különösen fontos lesz, hogy sokan kilátogassanak és együtt melegítsük be a csarnokot, ami elég hideg. Ezt már az edzéseken is tapasztaljuk” – fogalmazott a vezetőedző.

Tippmix Női NB I, 8. forduló

Atomerőmű KSC Szekszárd–TFSE-MTK 94–71 (22–10, 33–18, 23–23, 16–20)
Szekszárd, 800 néző. V: Kapitány, Goda, Nyilas.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!