Férfi kosárlabda NB I

2022.12.04. 10:54

Csirke Ferenc: „Ez már nem a szakmáról, hanem a szívről szól”

Nem győzte dicsérni csapatát az Oroszlányban kivívott győzelem után Csirke Ferenc, az Atomerőmű SE vezetőedzője.

TEOL

Csirke Ferenc, az Atomerőmű vezetőedzője

Fotó: Molnár Gyula

A szakember a csapatot az utolsó pillanatig buzdító szurkolókról is szót ejtett a 95–90-es ASE-győzelemmel záruló találkozót követő sajtótájékoztatón.

„Gratulálok a csapatomnak és gratulálok a szurkolóinknak. Egyszerűen hihetetlen, hogy mi meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést, ők meg minimum megfejelték a szurkolásukkal – kezdte Csirke Ferenc. – Már én sem értem, hogy honnan van ez a rengeteg energia. Négy napot dolgoztunk, aztán idejöttünk két hiányzóval. Frank Atkinsonnak kiment a bokája az első félidő végén, konkrétan egy lábon játszotta végig a második félidőt. Frank Áronnak megreccsent a válla, tehát egyszerűen nem is értem, hogy bírta.” 

„Ez már nem csak a szakmáról szól, hanem a szívről is. Mindenki odatette magát, beleadta a szívét, kitette a pályára és mellette az is jól jött nekünk, hogy jól dobtunk. Nagyon régen dobtunk ilyen jól. Akár a hárompontosokat, akár a középtávoli tempókat – ez mindenképp kellett, hogy 95 pontunk legyen. A meccs elején sikerült egy olyan különbséget kialakítanunk, ami megalapozta a győzelmünket, és megalapozta az egész mérkőzés a ritmusát. Szóval csak gratulálni tudok mindenkinek ehhez a teljesítményhez” – húzta alá a paksiak 46 éves szakvezetője. 

Az Atomerőmű SE-nek ez volt a szezonbeli ötödik sikere, s szombaton hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK ellen folytatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!