Beleki edzőtábor

2023.01.10. 18:00

A Bialystok ellen kezdik meg a finomhangolást a paksiak

Címkék#Paksi FC

A törökországi edzőtábora alatt a lengyel Jagiellonia Bialystok ellen kezdi meg szerdán felkészülési mérkőzéseinek sorát a Paksi FC. Ferenczi István erőnléti edző és Csernyánszki Norbert kapusedző elmondták, a hátralévő egy hétben mire helyezik a hangsúlyt.

Berg Sándor

Waltner Róbert együttese lengyel élcsapat ellen debütál Belekben

Forrás: Paksi FC

Négy teljes napja élvezik Belek vendégszeretetét a paksiak, igaz, az edzőtábor kevésbé szól a pihenésről. Waltner Róbert együttese helyi idő szerint szombat késő délután érkezett meg az üdülővárosba (ott a magyar időnél két órával előrébb járnak), a szakember vasárnap délelőtt máris edzést vezényelt. Akkor még napsütésben tréningeztek Szabó Jánosék, kedden viszont már őket is az itthonihoz hasonló esős, de 15 fokos időjárás fogadta. A munka azonban nem áll le. A korábbi évekkel ellentétben másfajta edzőtábor a mostani, a katari világbajnokságból adódó hosszú bajnoki leállás lehetőséget adott arra, hogy a fő erőnléti munkát már decemberben elvégezzék a játékosok.

„Jól sikerült a decemberi három hét, még egy kicsit sajnáltam is, hogy az ünnepek miatt meg kellett törni a felkészülést – fogalmazott Csernyánszki Norbert. – Jó formában lévő kapusaink vannak, akikkel eddig magasabb sorozatszámmal dolgoztunk, az alap állóképességre gyúrtunk, most viszont itt, Törökországban már a gyorsaság van terítéken. Immáron mindent száz százalékon kell csinálniuk, bajnoki intenzitással edzünk.”

Belekbe a rutinos Nagy Gergely mellett a 18 éves Simon Barnabással és a télen érkezett 19 esztendős Balázs Józseffel utazott ki a Paks.

„Nagy Gergely a vezér és a rangidős, akinek a tábor végére maximálisan készen kell állnia. Mellette két tehetséges utánpótlás-válogatott kapusunk van, ami nekem is szép feladat. Simonnak és Balázsnak az újraindulásig el kell érnie azt a szintet, hogy bármikor nyugodtan bevethetők legyenek. Kiváló az alapanyag, nagyszerűen lehet melózni a srácokkal. Úgy érzem, jó úton haladunk” – tette hozzá.

Kupagyőztessel kezd a Paksi FC

Idei első felkészülési mérkőzésüket a Jagiellonia Bialystok ellen játsszák az atomvárosiak Belekben. A háromszázezer lakosú észak-kelet lengyelországi város csapatát 1920-ban alapították, a 2007/2008-as szezontól folyamatosan az élvonal tagja. A klub 2010-ben megnyerte a Lengyel Kupát és a Szuperkupát, amivel selejtezhetett az Európa-ligában, de a csoportkörbe nem jutott be. A gárda legsikeresebb szezonja a 2016/2017-es és a 2017/2018-as volt, amikor második lett a bajnokságban. A tizennyolc csapatos Ekstraklasában jelenleg a 13. helyen áll, a kiesőhelytől kettő, a dobogótól tizenegy pont választja el. A mértékadó Transfermarkt közel 10 millió euróra teszi a játékosállományának értékét (a Paksét 7,4 millióra). A tavaly nyáron kinevezett Maciej Stolarczyk vezetőedző legértékesebb játékosa a spanyol középpályás, Marc Gual (1,2 millió euró).

Ferenczi István a klub honlapján elmondta, dinamikus edzéseket állított össze Törökországra, továbbá nagy figyelmet fektetnek majd a taktikai elemekre, a pontrúgásokra és a rögzített szituációk utáni játékokra.

„A játékosok többsége jó állapotban van, eddig elkerültek bennünket a komolyabb sérülések. Az edzőmeccseken meg kell találnunk a kezdő tizenegyet, valamint minden részlet finomhangolását is el kell végeznünk. Számítanak a találkozók eredményei, hiszen a játékosok ilyenkor extra önbizalmat szerezhetnek, mivel erős, jó csapatokkal játszunk majd” – fogalmazott az atomvárosiak erőnléti edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!