Darts

2023.01.30. 09:42

Adorján Ádám volt a legjobb szekszárdi a Nemzeti Bajnokság nyitókörében

Az Alisca Darts versenyzői közül Adorján Ádám a 33. helyen végzett a Steel Nemzeti Bajnokság nyitófordulójában.

TEOL

Adorján Ádám jutott a legtovább a szekszárdiak közül

Fotó: Martonfai Dénes

Tíz szekszárdi versenyző volt ott a rajtnál a Steel Nemzeti Bajnokság hétvégi nyitányán. Kissné Zelei Anikó, Juhász Ádám, Kiss Péter, Haáz Gergő, Tibai Attila, Horváth Andor, Fehér János, Kling Bálint, Kelemen István és Adorján Ádám próbált versenyre kelni a riválisokkal a minél jobb helyezésért. A nőknél 32-en, a férfiaknál 268-an indultak. 

Debütáló bajnoki mérkőzésén 6–3-ra nyerte meg Juhász Ádám, aki a verseny harmadik kiemeltjével, Rucska Józseffel szemben búcsúzott (2–6). Haáz Gergő nagyszerű játékot mutatva 80 körüli átlaggal szenvedett vereséget, pedig négy meccsnyila is volt, de nem tudott élni az eséllyel (Haáz-Somogyi 5-6). 

Három szekszárdi került a 64-es főtáblára, ahol Fehér János és Tibai Attila is hozta első mérkőzését. A  legjobb 128 közt szenvedtek vereséget így mindketten a 65. helyen végeztek.

A legtovább Adorján Ádám jutott, aki először Lovas Bencét búcsúztatta. Majd a 11. helyen kiemelt Darányi Zoltánt egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen 6-4-re sikerült felülmúlnia. A tábladöntőben Hegyi Krisztián ellen szépen jött vissza a meccsbe, 5–4-es fordítás után ellenfele egyenlített. A döntő legben mindketten hibáztak meccsnyilat. A nyomást Hegyi bírta jobban, 6–5-re nyerte a tábladöntőt. Adorján így a 33. helyen zárta az első fordulót.

A szekszárdiak jövő héten már a Dél-Dunántúli Liga első fordulójában bizonyíthatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!