Fiatalok az élvonalban

2023.01.27. 12:35

Az NB I-es klubok közül a Paksnál bíznak a leginkább a fiatalokban

Az InStat adatelemzőrendszer statisztikái szerint a legtöbb magyar fiatalnak a Paksi FC adott lehetőséget ősszel az OTP Bank Ligában.

Berg Sándor

Gyurkits Gergő az egyik legjobb fiatal volt ősszel az NB I-ben

Fotó: Molnár Gyula

A Nemzeti Sport – az InStat adatelemzőrendszer statisztikáit figyelembe véve – összegyűjtötte, mennyi lehetőséget kaptak és miként teljesítettek az utánpótláskorú, azaz a 2002. január 1-jén, vagy azután született magyar játékosok az OTP Bank Liga őszi szezonjában. 

Ebből kiderül, hogy a legtöbb magyar fiatalnak a Paks adott lehetőséget, szám szerint hat labdarúgónak. Közülük Vas Gábor játszotta a legtöbbet percet, de Gyurkits Gergő lépett pályára a legtöbb mérkőzésen. Utóbbi tehetség két gólpasszánál csak a debreceni Baráth Péter büszkélkedhet többel (3), viszont a paksi alakította ki a legtöbb helyzetet (7). Három 2005-ös születésű ifjonc lépett pályára az NB I őszi szezonjában, közülük az atomvárosiak színeiben bemutatkozó Pesti Zoltán a legfiatalabb, ő április 24-én tölti be a tizennyolcat.

A paksiak összesen 840 percet töltöttek a pályán, ami a tizenkét csapatos bajnokság nyolcadik helyét jelenti. A legtöbb játékpercet a Budapest Honvédban (3265), a legkevesebbet a Ferencvárosban (0) kaptak a fiatalok.

Név

Játékperc

Mérkőzésszám

Vas Gábor

345

6

Gyurkits Gergő

256

9

Debreceni Zalán

218

6

Volter Patrik

19

2

Simon Barnabás 

1

1

Pesti Zoltán

1

1

 

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!