Magyar Kupa, negyeddöntő

2023.01.07. 17:30

Dolgozik a tolna-mözsi játékosokban a dac

A Csepel FC USE ellen fejezte be az óévet és vasárnap a Pest megyeiekkel kezdi az új esztendőt a 2F-BAU Tolna-Mözs női futsalcsapata.

Berg Sándor

Szalkai Kittiéket fűti a visszavágás vágya

Fotó: Kiss Albert

Az élvonalbeli bajnokság utolsó őszi fordulójában nagy meglepetésre az addig veretlenül élen álló Tolna-Mözs idegenben 2–1-re alulmaradt az újonc csepeliek ellen, ezzel rosszabb gólkülönbségével – az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó – DEAC mögé lecsúszott a tabella második helyére. Reveland Zoltán együttesének nem kell sokat várni a revansra, vasárnap a Magyar Kupa negyeddöntőjében visszavághat az elszenvedett bajnoki vereségért.

„Komoly felkészülésről nem beszélhetünk, az ominózus csepeli vereség óta ezen a héten kedden edzettünk a hétvégi találkozóra. Ha egyáltalán nem tudtunk volna együtt készülni, akkor is dolgozik bennünk a dac, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobb csapat és a legutóbbi vereség csak kisiklás volt – mondta lapunk megkeresésére a tolna-mözsiek vezetőedzője. – Azt is figyelembe kell venni, hogy kupamérkőzésről van szó, a párharc győztese a Final Fourba jut, ami az idénykezdet előtt célul tűztünk ki.” 

Reveland Zoltán hozzátette, hazai pályán olyan eredményt szeretnének elérni, ami után már nem kell különösebben izgulniuk a január 28-i visszavágót illetően. A helyzetet nehezíti, hogy a tolnai csarnokot hétvégente továbbra sem fűtik, de miután szombaton más eseményt rendeznek ott, csak vasárnap (vélhetően hűvös körülmények között) tudja fogadni vendégét a Tolna-Mözs.

„Kulcsár Pannára továbbra sem számíthatok, sőt bokaszalag-szakadása miatt hosszabb időre kidőlt. A többiek hadra foghatóak, Krascsenics Petra betegeskedett a héten, de bízom benne, hogy ő is pályára tud majd lépni” – zárta a vezetőedző.

A Magyar Kupa legutóbbi kilenc kiírásából nyolcszor legalább az elődöntőig eljutott a Tolna-Mözs, kivétel ez alól a 2020/2021-es idény, akkor a nyolcaddöntőben búcsúzott a gárda. Azon kívül négyszer játszott finálét az együttes, a 2017/2018-as idényben pedig a Hajdúböszörményt 2–2 rendes játékidő után büntetőkkel 3–1-re legyőzve elhódították a trófeát.

Női Futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
2F-BAU Tolna-Mözs–Csepel FC USE
Tolna, városi sportcsarnok, vasárnap, 17 óra. Vezeti: Petrovics (Mihálovics, Kiss G.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!