Csapatösszetartás

2023.01.30. 18:39

Ízletes kolbászok és hurkák kerültek az asztalra az apari focicsapat disznóvágásán

Disznót vágott az aparhanti futballklub. Lapunkat is meghívták, s mi örömmel el is mentünk. A pálinkát kihagytuk, de a kolbász és a hurka nagyon finom volt.

Rónai Gábor

Az apari vezetők, játékosok, feleségek, barátnők kitettek magukért a szombati disznóvágáson, csak úgy roskadoztak az asztalok a finomabbnál finomabb ételek alatt.

Fotó: Makovics Kornél

Töltöttek az apari srácok – és lányok.

Nemcsak kolbászt, hurkát és szalámit, de jó pár kupica pálinkát is. Fogyott a barack, a szilva, meg ami éppen előkerült a szekrény mélyéből. 

Kiváló volt a hangulat a hétvégi diszóvágáson – olyan, amilyet Bodó József játékos-edző a csapat háza táján is szeretne érezni tavasszal. 

„Jó a közösség Aparhanton, de fontosnak tartom, hogy a tavaszi nyitányig még egységesebbé kovácsolódjunk – fogalmazott Bodó, aki tavaly nyáron érkezett az együtteshez. – S mi mással is lehetne javítani az összetartáson, mint egy közös disznóvágással. Önök is láthatják, hogy milyen remek srácok tartoznak az apari csapathoz, remélem, hogy ez a jó hangulat és ez az összetartás jellemzi majd a gárdát a bajnokság tavaszi idényében is” – tette hozzá. 

Nem volt rossz az apariak ősze, hiszen hét győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel az ötödik helyen állnak a tabellán, simán benne van, hogy előrébb lépnek.

„Nem vagyok elégedett, mert még ennél is több van ebben a társaságban – mondta Bodó József, miközben kétszer is áttekerte a kötözőt a szép vastag szalámin. – A rangadókat mind elveszítettük, de ami miatt maradt bennem hiányérzet, az a madocsai vereségünk volt. De majd tavasszal. Csinálunk egy jó felkészülést és nekivágunk. Meglátjuk, hogy milyen eredmény sül ki belőle” – húzta alá.

Mondhatnánk, hogy Bodó Józsefen semmi sem múlt, hiszen kilenc góllal a játékos-edző volt csapata legeredményesebbje, de még mielőtt elkezdenénk dicsérni, gyorsan belénk folytja a szót. 

„Hagyjuk ezt a kilenc gólt. Ha fiatalabb lennék, simán húsznál járnék, nem kilencnél. Nem nekem való már ez az egész. Tavasszal végleg szögre akasztom a csukát. Szervezek egy búcsúmeccset, amire mindenkit meghívok, akihez a pályafutásom szép emlékei kötődnek, aztán leülök a padra, és onnan figyelem, hogy mire mennek a srácok a pályán” – tette hozzá Bodó. 

Arra azért mi is kíváncsiak lennénk, hogy meddig bírná futball nélkül – Tevelre is úgy érkezett, hogy ő csak edző lesz, majd az oldalvonal mellől irányít, ennek ellenére az egész szezonban a pályán volt, és csak összehozott hét gólt. 

Nagyon finom lett a kolbász és a hurka, erről mi is meggyőződhettünk. A szalámit pedig majd a tavaszi idényben, április körül megkóstoljuk. 
Addigra összeérik.

Az apari csapatnak azonban nem lesz ilyen sok ideje erre, nekik már a nyitó körben, márciusban topon kell lenniük, hogy megkezdjék a feljebb kapaszkodást. 

„Aki ismer engem, az tudja, hogy maximalista vagyok, mindenképpen szeretnék odaérni a dobogóra. Igazából csak rajtunk múlik, hogy így lesz-e” – tette hozzá a (még) játékos-edző.

A sertés viszonylag gyorsan megadta magát, de abban biztosak lehetnek az apariak, hogy az ellenfelek a pályán keményebbek lesznek.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!