NB III-as foci

2023.01.26. 07:45

Két ex-szekszárdit és egy ex-paksit is leigazolt a Majosi SE

Három játékossal már megállapodott az NB III-as Majosi SE, amely jövő kedden pótolja be a földváriak ellen, havazás miatt elhalasztott edzőmeccsét.

Rónai Gábor

Széles Bence (32-esben) és a majosi futballisták kemény terhelést kaptak az elmúlt két napban

Fotó: Makovics Kornél

Tratnyek Dániel és Lőrinc Dániel sárga-feketéből világoszöldre váltott. A két futballistát néhány napja küldte el a szintén harmadosztályú Szekszárdi UFC, de sokáig nem maradtak csapat nélkül, mindkettőjüket leigazolta a Majosi SE. Ahogy leigazolták a legutóbb Kozármislenyben játszó, paksi illetőségű Bognár Dávidot is. Kardos Ernő vezetőedző szerint mindhárman erősítést jelentenek majd az újoncnak, amely a tizenkettedik helyről várja a Közép csoport tavaszi folytatását. 

„A Majosi SE-nek az új szezonban is az NB III-ban kell szerepelnie – nyomatékosította immáron sokadszor Kardos Ernő. – Ha a tizedik, vagy a nyolcadik helyen zárnánk a bajnokságot, az nagyon szuper lenne, de ha tizenharmadikak vagyunk, annak is örülünk majd, a lényeg az, hogy a csapat megkapaszkodjon a harmadik vonalban” – húzta alá a szakember. 

A szakmai stáb alaposan megdolgoztatta az elmúlt napokban a majosi játékosokat, akik kedden és szerdán nagyon komoly terhelést kaptak. Csütörtökön lesz egy pihenője a társaságnak, amely a pénteki tréning után szombaton tizenegy órától a Szekszárdi UFC-vel meccsel majd. Érdekes lesz majd látni, hogy Tratnyek és Lőrinc farkasszemet néz az egykori társakkal.

Eldőlt az is, hogy jövő kedden délután négytől bepótolják az FC Dunaföldvár elleni elmaradt találkozójukat Kugli Ákosék, akik jövő csütörtökön Gunarasfürdőn lazulhatnak egy csapatépítő program keretében, majd vasárnap az AutóCity megyei I. osztályban élre ugró Dombóvár FC ellen tartják a bajnoki főpróbájukat (az időpont és a helyszín egyeztetés alatt). A bajnoki rajton, február 12-én a Monor lesz a majosiak ellenfele. 

Ami pedig a keretet illeti, Ulrich Dániel Kozásmislenybe szerződött, Szeiler Andor sérülés miatt kihagyja ezt a fél szezont, s Orsós Tamás is távozóban van. Jó hír a szakmai stábnak, hogy a vártnál gyorsabban halad az Újpest II elleni bajnokin sípcsonttörést szenvedő Czuczi Péter rehabilitációja, ha minden jól megy, még a tavaszi idényben bevethető lesz. Kovács László a Pécsi MFC elleni edzőmeccsen sérült meg, neki a vizsgálatok szerint részleges szalagszakadása van, műteni nem kell, jó két hónap után rá is számíthat majd Kardos Ernő. 

És a végére még egy jó hír: az őszi idény második felét kihagyó Pál Márton teljesen felgyógyult, és már százszázalékos erőbedobással végzi a gyakorlatokat. A 22 éves csatár a szezon első nyolc fordulójában öt gólt lőtt, s amikor eredményes volt, nem kapott ki a Majos. Már csak babonából is jó lenne, ha mielőbb ott lenne a pályán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!