Közösségi futás

2023.01.14. 14:56

Ötvenöten futották végig a távot

Ragyogó napsütésben teljesítették a távot a közösségi futásra jelentkezők szombaton.

Mauthner Ilona

Bátaszéken jótékonysági futást rendeztek. (Fotó: Makovics Kornél)

Délelőtt 10 órakor, a művelődési ház előtt startolnak el az önkéntes futók, szám szerint 55-en. Zömében negyven-ötven év körüliek, de sok volt a fiatal is, köztük egy óvodás, öt általános iskolás és gimnazisták. A közösségi futásnak immár hagyománya van Bátaszéken, 2020 óta évente többször is megrendezik, mindig jótékonysági céllal.

Lehet választani a 7 és a 14 kilométeres táv között. A 7 kilométeres táv a Molyhos tölgyet is érinti, a hosszabb távon, 14 kilométeren pedig az autópálya alagútjai felé futnak el a vállalkozó kedvűek. A szervezők hangsúlyozták, hogy ez nem verseny, így győztes sem volt, csupán önmagukért, az egészségükért és a jótékonykodásért futottak a résztvevők.

Ócsai Krisztina, a szervezők egyike elmondta, idén az óvodának ajánlották fel a nevezési díjakból befolyt összeget, ami most nyolcvanezer forint volt. 
A célban töpörtyűkrémes kenyérrel, forró teával várták a futókat. Minden jelentkező emléklapot is kapott. 

Januártól új igazgatója van a Bátaszékért Marketing Kft-nek, így a művelődési háznak is, Bencze Diána személyében. Neki ez volt az első nyilvános rendezvénye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!