Felkészüli időszak

2023.01.11. 17:00

Tavasszal is új csapatot kell építeni Pakson

Szinte a nulláról kellett felépítenie egy új NB III-as csapatot Kindl Istvánnak, s ez a feladat vár a Paksi FC szakmai stábjára tavasszal is.

Kindl István nem tesz különbséget a felkészülési és a versenyidőszak között

Fotó: Molnár Gyula

Egy hónap áll a csapat rendelkezésre, hogy felkészüljön a bajnokság folytatására. Az idő nem sok, főleg abban a helyzetben, amiben a Paks van, de az őszi produkciót látva lehet ok az optimizmusra.

„Tudtam, hogy nem lesz könnyű a szezonkezdet, nehéz volt elfogadni, hogy pontokban és játékban is elmaradtunk az elvártaktól. Tisztában voltam azzal, hogy szinte nulláról kezdjük a nyarat és idő kell, hogy összeérjen a csapat. Októberben, novemberben minőségbeli javulás állt be, az utolsó öt-hat bajnokin jó teljesítményt nyújtottunk” – fogalmazott lapunknak Kindl István, aki elégedett a 25 ponttal és a kilencedik hellyel.

Mégsem ezek az elsődleges célok. Mint azt a vezetőedző elmondta, sokkal nagyobb öröm, hogy a 17 éves Horváth Kevin és Pesti Zoltán az NB I-es csapattal elutazhatott a törökországi edzőtáborba. Ezért, valamint mert a támadó Volter Patrik (Siófok) és a védő Szekszárdi Milán (Kazincbarcika) a szezon második felét kölcsönben  öltik, nem vár könnyű folytatás az együttesre.

„Számukra nagy lehetőség, hogy NB II-es csapathoz kerültek kölcsönbe, mi viszont két fontos játékost és góljaink közel felét veszítettük el. Nehéz lesz őket pótolni, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön. Több fiataltól is áttörést várok tavasszal, mint amilyen ősszel a 2006-os születésű Pupp Zétény volt, aki váratlanul berobbanva jó teljesítményt nyújtott belső védőként” – nyilatkozta a szakember.

Kindl István elmondta, nem tesznek különbséget a felkészülési és versenyidőszak között, így már a hét elején előkerültek a taktikai elemek.

A Paksi FC II felkészülési mérkőzései

Január 18.: Paks–Kaposvári Rákóczi (NB III). Január 21.: Mohács (megye I.)–Paks. Január 25.: Szekszárdi UFC–Paks. Január 28.: Puskás Akadémia II (NB III)–Paks. Február 1.: Bonyhád–Paks. Február 4.: Kaposvár–Paks. 
Az atomvárosiak február 12-én a Bp. Honvéd II otthonában kezdik a tavaszi szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!