Női kosárlabda Euroliga

2023.02.22. 22:23

A negyedik negyedre elkészült az erejével Bolognában a foghíjas KSC

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 89–59-es vereséget szenvedett az olasz Virtus Segafredo Bologna otthonában a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.

TEOL

Bálint Réka (balról) és Studer Ágnes Francesca Pasát próbálja megállítani

Fotó: FIBA

A tisztes helytállás reményében lépett pályára Bolognában a szekszárdi csapat. Szabó Noémi szakmai és sportigazgató a találkozó előtt abban is bízott, hogy újabb sérülés nélkül megússzák az olaszországi kirándulást.

Mi tagadás, rájár a rúd a KSC-re, amely mindössze kilenc játékossal utazott el az északolasz városba. Nem tarthatott a gárdával Boros Júlia és Holc Rebeka, s már nem lehetett ott a kékek keretében a pár hete távozó Victoria Vivians és Ruthy Hebard.

Az olaszoknak csak egy játékosukat kellett nélkülözniük, a korábban Szekszárdon is megfordult horvát Ivana Dojkic régóta sérült. Ott volt ugyanakkor a bolognaiak kezdőötösében a lett Kitija Laksa, aki egymás után három triplát is bevágott, s mire a KSC feleszmélt, már 13–2 állt az eredményjelzőn. Nem is várt az időkéréssel Djokics Zseljko, s hogy hatottak a szavai, azt egy pompás tripla jelezte, amit Studer Ágnes süllyesztett el az olaszok gyűrűjében.

Sajnos a Bologna nem lassított, a hármasokat elképesztő hidegvérrel értékesítették, az első negyedben hatot (!) vágtak be, így hiába igyekeztek Bálint Rékáék, esélyük sem volt ilyen dobóforma mellett, hogy szorossá tegyék a meccset.

Az olaszok láthatóan élvezték, hogy kijött nekik a lépés, a 16. percben már húsz volt a két csapat között (42–22), félő volt, hogy egy nagy vereségbe szalad bele a Szekszárd. Szerencsére nem így lett, a második negyedből hátralévő percek már a KSC-ről szóltak, helyenként szép figurák után jöttek a vendégpontok, a palánkok alatt is kiegyenlítettebb lett a csata, s mindjárt másképp nézett ki ez az etap, amelyet csak két ponttal veszített el a Szekszárd.

A szünet után bekezdett a Bologna, de aztán megint eszméltek Studerék, és visszakapaszkodtak. Egészen tizenegy pontnyira, 55–44-re feljöttek – nem gondoltuk volna. A folytatásban aztán megint megnyomták a hazaiak, s a láthatóan fáradó és kifacsart szekszárdiak mellett újfent megléptek. A negyedik negyed hajrájára 28 pontra nőtt a különbség, ami végül harmincnál állt meg. Az olaszok 13 triplát vágtak be, szemben a szekszárdiak négy sikeres távolijával – ha le akarjuk egyszerűsíteni, akkor azt mondhatjuk, hogy ez döntött. 

A végén a 16 éves Szücs Gréta megdobta első pontjait az Euroligában – neki emiatt mindenképpen emlékezetes lesz ez az olasz túra. 

A KSC jövő szerdán hazai pályán a lengyel BC Polkowice ellen zárja le a 2022/2023-as Euroliga-szereplését. Előtte azonban most vasárnap a Sopron Basket otthonában lép pályára a női NB I-ben. 

Női Euroliga, A-csoport, a 13. fordulóban
Virtus Segafredo Bologna–Atomerőmű KSC Szekszárd 89–59 (26–13, 23–21, 19–13, 21–12)
Bologna, Vezette: Torres (spanyol), Mikulic (horvát), Szmiljanics (szerb)
Bologna: Del Pero 2, Pasa 11, Olbis 4, Laksa 22/15, Paker 8. Csere: Rupert 15/9, Zandalasini 10/6, Barberis 9/6, Orsili 8/3
Szekszárd: Studer Á. 8/6, Wallace 7/3, Mányoky 4, Bálint R. 2, Goree 17/3. Csere: Miklós 5, Krnjics 12, Dudasová 2, Szücs G. 2. 

Az A-csoport szerdai mérkőzésein: Fenerbahce (török)–Valencia (spanyol) 93–61, Olympiakosz (görög)–Praha (cseh) 54–85, Polkowice (lengyel)–Bourges (francia) 66–75. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!