Női futsalválogatott

2023.02.09. 09:15

Győztes próbát tartottak a szlovének ellen Varga Adélék

A márciusi Európa-bajnokságra készülő magyar női futsalválogatott 2–0-ra nyert barátságos mérkőzésen Szlovénia ellen.

Berg Sándor

Hét vármegyei kötődésű játékossal nyert a válogatott

Forrás: MLSZ

Fotó: Illyés Tibor

„Jól kezdtük a meccset, nagy nyomást helyzetünk az ellenfélre és gyorsan megszereztük a vezetést, majd a folytatásban is irányítottuk a játékot – értékelte a 2–0-s sikert az mlsz.hu oldalon Frank Tamás. – Azt kicsit sajnálom, hogy az ellenél kapuja előtt túlságosan pontatlanok voltunk, sokszor rossz döntést hoztunk, ezért nem tudtunk hamarabb megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben az öt a négy elleni játékot is gyakoroltuk támadásban, ebben a periódusban szereztük meg a második gólunkat. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk, de összességében elégedett vagyok a lányokkal, és bízom benne, hogy sikerül javulnunk a helyzetek kihasználásában” – tette hozzá a szövetségi kapitány, akinek együttese ma Ljutomerben ismét megmérkőzik a szlovénekkel.

A szövetségi kapitány ezúttal nem nevezte a meccskeretbe az élvonalbeli 2F-BAU Tolna-Mözs kapusát, Deczki Vandát és a csapat saját nevelésű fiatalját, Kiss Grétát, de ott volt a felkészülési mérkőzésen két klubtársuk, Krascsenics Petra és Szalkai Kitti, illetve a Tolna vármegyei születésű Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és Varga Adél.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Szlovénia 2–0 (1–0)
Zalaegerszeg.
Gólszerzők: Horváth Viktória, Gruber Brigitta

A magyar válogatott március 17-től Európa-bajnoki négyes döntőben szerepel a debreceni Főnix Arénában: előbb Ukrajna ellen játszik a kontinenstorna elődöntőjében, majd két nappal később a helyosztón lép pályára a címvédő Spanyolország vagy Portugália ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!