Labdarúgó NB III

2023.02.28. 09:11

Még a meccs előtt is dőltek ki kulcsjátékosai, de így is győzni tudott az UFC

Az újpestiek ellen játszó keretből négyen dőltek ki a Szekszárdi UFC-ben a ceglédiek elleni bajnoki előtt.

R. G.

Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője

Fotó: Makovics Kornél

Mint arról már beszámoltunk, a Szekszárdi UFC hosszú idő után játszhatott hazai pályán NB III-as bajnokit, s Péter Antal góljával 1–0-ra nyert is a Caglédi VSE ellen. Turi Zsolt szerint azért is értékes ez a siker, mert igencsak foghíjas kerettel álltak fel a találkozóra. 

– Amikor a beharangozóban kollégám, dr. Balogh István úgy fogalmazott, hogy „Megfogyva bár, de törve nem!”, még ő sem tudhatta, hogy annál is kevesebben leszünk, mint amire gondolt. Az újpestiek elleni keretből négyen is kidőltek a mérkőzésre – mondta a szekszárdiak vezetőedzője. 

– A csapatom mindent megtett annak érdekében, hogy sikeres legyen. Úgy gondolom, nem érdemtelenül nyertük meg a találkozót, hiszen több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. A második félidő végén veszélyesebbek voltak, de gól nem tudtak szerezni. Ami picit zavar, hogy nem tudtunk mi sem olyan támadásokat vezetni, amilyeneket szerettünk volna. Ezt befolyásolta, hogy voltak olyan játékosaink, akik nem a megszokott posztjukon játszottak. A vizes pálya a mi játékunkra is hatással volt, de szerencsére itthon tudtuk tartani a nagyon fontos három pontot. Gratulálok a csapatomnak, hiszen így létszámhiányosan is partiban tudtunk lenni az ellenféllel – összegzett a szakvezető. 

A szekszárdi csapatból Kiszely Dominik, Csernik Zsombor, Péter Dávid és Bognár Zsolt esett ki, így a már régóta sérült Tóth Dáviddal, Gellén Axel Koridonnal, Gulyás Péterrel és a visszatérésben lévő Lékó Rolanddal együtt nyolcan hiányoztak. 

Ha idevesszük, hogy Rácz Ferdinánd és Nagy Zsombor munkahelyi elfoglaltság miatt távozott, Sütő Endrétől, Laczkó Krisztiántól, Tratnyek Dánieltől és Lőrinc Dánieltől pedig gazdasági okok miatt vált meg a klub, akkor látható, hogy simán egy teljes csapat hiányzik most a sárga-feketéknél.

Ezért is nyilatkozta Turi Zsolt a szezon előtt, hogy változtak a céljaik – KATTINTSON IDE!

A Szekszárdi UFC a 24. fordulóban, most vasárnap a PTE-PEAC vendégeként lép pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!