NB III-as foci

2023.03.06. 20:29

A Fradival bajnok volt, most azon akadt ki, hogy a zöldek hat légióssal álltak fel ellenük

Kiakasztotta Kardos Ernőt, hogy a Ferencváros hat légióssal állt fel csapata, a Majosi SE elleni vasárnapi NB III-as bajnoki meccsre.

R. G.

Kardos Ernő szerint el kellene gondolkodniuk a döntéshozóknak azon, hogy ez így igazságos lebonyolítás-e...

Fotó: Molnár Gyula

Hosszabb bejegyzéssel jelentkezett a közösségi oldalon Kardos Ernő, a majosiak vezetőedzője. A szakember – aki játékosként bajnok és ezüstérmes is volt a Ferencvárossal – amiatt akadt ki, mert az FTC hat légióssal küldte pályára második számú csapatát a majosiak elleni bajnokin.

„... a Ferencváros kezdő csapatában hat külföldi focista és egy magyar válogatott játékos volt, akiknek a havi bérük kb. annyi mint a mi kis amatőr klubunk kétéves költségvetése. Értékük pedig kb. négymillió euró! Nálunk meg a játékosok hetven-nyolcvan százaléka a futball mellett dolgozik, hogy meg tudjanak élni!”

„Van olyan amikor egy vereség egy győzelemmel ér fel, na most ez így, ilyen körülmények között pont ilyen volt! A játékosaim igazi sportemberek!” – írta Kardos Ernő, aki feltette azt a kérdést is, hogy a hat légiós szerepeltetése mennyiben segíti a magyar játékosok fejlődését, akik így természetesen végig a kispadot koptatják. 

A mecset úgy veszítette el 2–1-re a Majosi SE, hogy a Fradiban előbb az amerikai Zyen Jones, majd az argentin Carlos Daniel Auzqui talált be a kapuba, majd Baráth Péter büntetőjét kivédte Vukman Donát.

A második félidő közepén a rutinos Keczeli Krisztián vágott be egy szabadrúgást, s a folytatásban több lehetősége is kínákozott a Majosnak arra, hogy egyenlítsen, de ezek a helyzetek kimaradtak. 

Lélektanilag nagyon jól jött volna egy pont egy ilyen mérkőzésen, mert most követkeunek csak a fontos csaták a világoszöldek számára. 
Az immáron tizenhárom mérkőzés óta nyeretlen Majos vasárnap a téli szünetben „atomjaira hulló”, s a keretét ifistákkal feltöltő Dunaújvárost fogadja – ellenük kötelező begyűjteni a három pontot. 

A következő négy fordulóban a vasgyáriak mellett a Bp. Honvéd II (idegenben), a Szolnoki MÁV (idegenben) és a Kecskeméti TE II (itthon) lesz Petrovics Tamásék ellenfele.

A Honvéd kivételével a másik két csapat a majosiak alatt tanyázik a tabellán...

Emlékeztető. NB III, Közép csoport, a 24. fordulóban
Ferencvárosi TC II–Majosi SE 2–1 (2–0) – A RÉSZLETEKÉRT KATTINTSON!
Budapest, Népliget, V: Juhász D. 
Gólszerzők: Jones (24.) Auzqui (35., 11-esből), illetve Keczeli (67). 

Régen győztek
Nagyon régen, még tavaly szeptember 25-én győzött utoljára a Majosi SE, amely akkor a Kecskeméti TE második számú együttesét verte meg 1–0-ra. Az azóta lejátszott tizenhárom összecsapás közül négyen sikerült pontot szerezni: az Újpest II (1–1) és az MTK II (1–1) ellen hazai pályán, az ESMTK-val  (0–0) és a Cegléddel (1–1) szemben vendégként jött össze a döntetlen eredmény. A tizenhárom találkozó közül a legfájóbb kudarcot a Monor elleni tavaszi nyitányon szenvedték el, ezt a meccset saját közönsége előtt 5–1-re veszítette el a gárda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!