Teol.hu videó

2023.03.29. 08:57

PEAC–KSC: a végén szekszárdi oldalon estek be a fontos dobások (VIDEÓVAL)

Nagy csatában nyert Pécsett, és elvette a PEAC pályaelőnyét az Atomerőmű KSC Szekszárd a női NB I negyeddöntőjében.

R. G.

Fotó: RONASIFOTO

Mint arról beszámoltunk, a szekszárdiak 69–64-re nyertek kedden este a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, így egy nagyon fontos lépést tettek az elődöntőbe kerülés felé. Pénteken este hat órakor hazai pályán le is zárhatja a két sikerig tartó párharcot a KSC.

A meccs után a főszereplők értékeltek – érthetően ellentétes előjelekkel. 

„Jól felkészült belőlünk a Szekszárd, ami egy összeszokott csapattól, amely jelentős Euroliga-rutinnal is rendelkezik és jó rotációval bír, nem meglepetés. Sajnos ilyen dobószázalékkal nem lehet ellene nyerni. Egységesnek kell maradnunk, pénteken megpróbálunk életben maradni” – mondta Jovan Gorec, a baranyaiak vezetőedzője.

„Rögtön az elején elvettük a PEAC pályaelőnyét, de még csak egy nulla ide. Ilyen sűrű menetrend mellett nagyon fontos a regeneráció, hiszen mindkét csapatban többen is sérüléssel játszottak. Van még lehetőség új taktikai elemeket felvonultatni mindkét oldalon, és változtatni néhány apróságon. Köszönöm a szekszárdi szurkolók biztatását, és hogy ilyen sokan elkísértek minket” – összegzett Djokics Zseljko, a KSC vezetőedzője.

„Csalódottak vagyunk, hiszen nem sikerült hazai pályán nyerni, de még nincs vége a dolognak. Ma még gondolkodhatunk azon, hogy mit rontottunk el, de holnap reggeltől mindenkinek arra kell összpontosítania, hogy pénteken megmutassuk, hogy valójában mi van bennünk” – így Kiss Virág, az NKA centere, aki 17 ponttal, 9 lepattanóval, 8 kiharcolt faulttal és 2 gólpasszal zárt. 

„Nehezen kivívott győzelem volt. Talán egy kicsit túl agresszíven jöttünk ki, és emiatt elég sok faultot begyűjtöttünk, de aztán belerázódtunk a meccsbe. Ők jól szedték a pattanót, mi viszont kevés labdát adtunk el, és a végén a fontos dobások nekünk estek be” – értékelt Goree Cyesha, a szekszárdiak magasembere, aki 18 pontot, 7 lepattanót, 5 kiharcolt faultot és 2 gólpasszt jegyzett. 

A keddi mérkőzésről itt olvashat – KATTINTSON IDE!

A párharc második találkozója pénteken 18 órakor kezdődik a szekszárdi sportcsarnokan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!