Karate

2023.04.18. 17:00

Elképesztő szám! Százhat érmet nyertek a bátaszéki karatékák a regionális versenyen

Hét egyesület százötven versenyzője lépett tatamira a bátaszéki Kalász János Sportcsarnokban megrendezett regionális karateversenyen.

TEOL

A házigazdák alaposan kitettek magukért, hiszen összesen 106 (!) érmet tartottak otthon. A Tolna vármegyei indulók közül a Dombóvári Karatesuli és a Tolna-Fadd Tanren SE egyformán 20-20 medáliát szerzett meg. 

„Nem győzöm méltatni a csapatot ezért kiváló csapatmunkáért! A Bátaszék Bajnokság egy igazi ünnep számunkra, mert mindenki hozzáteszi közvetve, vagy közvetlenül a munkáját. Természetesen a versenyzők elsősorban, akik nap mint nap edzenek, de ebben a programban kiemelt jelentősége van a háttérországnak is. A szülői gárdának valamint a csapattársaknak, akik részt vesznek edzőtársként, edzőként a mindennapi munkában. De a lebonyolítás terén is nagyot alkotott ismét a csapat. Hetekkel előtte indult az előzetes szervezés, és az utolsó napokban szorgos hangyaként működtünk együtt, hogy egy magas színvonalú utánpótlás bajnoksággal kedveskedjünk az ifjú növendékeknek.”

„Ez a versenyünk nagyon nagy felelősség is egyben. Az első benyomások fontosak az élet minden területén, kiemelt jelentőségű a versenysportban, és talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyéni versenysport ebből a szempontból még érzékenyebb terület. Ezért is fektetünk nagyon nagy hangsúlyt erre a programra, mert sok múlhat azon, hogy beindul e szikra az első megmérettetés után. Azt gondolom, hogy mind szervezési, mind versenyzői téren jeleskedett a csapat, nagyon büszke vagyok hogy vezethetem őket” – fogalmazott Nagy Ákos vezetőedző. 

A Tolna vármegyei csapatok közül a hazai BSE (Bátaszék-Szekszárd) versenyzőin kívül a Tolna-Fadd Tanren Karate Egyesület (edző, Bali Ervin) és a Dombóvári Karatesuli (edző, Szabó Csaba) vett részt, de a közel és távoli baráti vidéki csapatok közül is páran csatlakoztak a rendezvényhez, mint a dél-alföldi régió Szarvasi Karate Klubja (edző, Ruzsinszki György), a Mohácsi Tornaegylet (edző, Dallos Éva), a KSE Őrbottyán Karate Klub (edző, Hajdu Ádám) és a Budaörsi Ganz-Kesjár Karate Klub (edző, Kocsis László).

Az összesített éremtáblázat végeredménye (az aranyak sorrendjében)
Bátaszék 31 arany, 32 ezüst, 43 bronz
Dombóvári Karatesuli 9 arany, 6 ezüst, 5 bronz
Mohácsi TE 8 arany, 12 ezüst, 34 bronz
Szarvas DAKA 6 arany 6 ezüst 3 bronz
Tanren Tolna-Fadd 5 arany 3 ezüst 12 bronz
Ganz-Kesjár 3 arany 3 ezüst 2 bronz
KSE Őrbottyán 2 arany 5 ezüst 7 bronz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!