Labdarúgás

2023.04.08. 18:58

Nem hozott gólt a Bonyhád és a Dunaföldvár rangadója

A Bonyhád VLC és az FC Dunaföldvár nem bírt egymással, így Varga Balázs együttese megőrizte első helyét a tabellán.

R. G.

A Deli Dániel és Preininger Patrik között kapura törő Egejuru Godslove volt a földváriak legveszélyesebb játékosa

Fotó: MakovicsKornél

A végig szemerkélő esős idő ellenére elég sokan kijöttek a bonyhádi sporttelepre, hogy szurkoljanak az AutóCity megyei I. osztály rangadóján. A hazaiak azzal a reménnyel várták a meccset, hogy ha nyernek, megelőzik ellenlábasukat, amennyiben viszont más eredmény születik, akkor a földváriak kerülnek közelebb a bajnoki cím megszerzéséhez. A kezdeti bonyhádi próbálkozások után inkább a földváriak irányítottak, igaz kimondottan nagy helyzeteik nem akadtak. Egejuru Godslove-t két alkalommal is gyanúsan választották el a labdától a tizenhatoson belül, de Szommer Attila sípja mindkét esetben néma maradt. Varga Balázs, a földváriak edzője hangos szavakkal kérte számon a játékvezetőt, s a második esetnél bizony igaza is lehetett a vendégek edzőjének. 

Erdélyi Zsolt próbálja megállítani Havasi Dánielt – a földvári támadó végig nyomás alatt tartotta a hazai védelmet

Egy sokkal bátrabb bonyhádi csapat futott ki a pályára a második félidőben, kiegyenlítettebb lett a játék, de a legnagyobb helyzet a vendégek előtt adódott: Godslove vihette kapura a labdát, de tíz méterről a bal kapufa mellé lőtt. A hajrában minden egy lapra feltéve jött előre, kapufát ért el a Bonyhád, Sütő Endrét az utolsó percekben szintén gyanús körülmények között választották el a labdától, de a játékvezető ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra. Egy nem túl színvonalas, inkább küzdelmes mérkőzésen maradt a gólnélküli döntetlen, amellyel a földvári együttes megőrizte kétpontos előnyét a tabellán. Mondhatni, hogy megérdemelten, hiszen a szezon három meccséből a Bonyhád egyet sem tudott megnyerni: az őszi völgységi találkozó 1–1-es döntetlent hozott, míg Dunaföldváron a hazaiak győztek 3–2-re. 

AutóCity megyei I. osztály, a 20. fordulóban
Bonyhád VLC–FC Dunaföldvár 0–0
Bonyhád, 400 néző. Vezette: Szommer A. 
Bonyhád: Szabó Sz. – Királyházi (Jerabek, 84.), Erdélyi Zs., Preininger, Báló – Kvanduk J. (Cseh T., 54.), Ágics, Völgyi P. (Sütő, a szünetben), Major P. – Pap R., Deli D. Vezetőedző: Sárai György. 
Dunaföldvár: Ivancsics – Kónya, Horváth A., Csendes, Kun – Dorogi, Petneházi, Márkvárt P. – Gellén (Hompót D., 90.), Godslove (Rabi, 94.), Havasi. Vezetőedző: Varga Balázs. 
Sárga lap: Preininiger (2.), Kvanduk J. (50.), illetve Godslove (26.), Horváth A. (49.), Dorogi (67.), Csendes (80.), Márkvárt P. (84.). 

A nap másik mérkőzésén: 
Tamási 2009 FC–Bátaszék SE 0–1 (0–1)
Gólszerző: Kófiás (21., 11-esből). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!