Teol.hu videó

2023.04.08. 21:29

Óriási meccsen a Paksi FC legyőzte a címvédő Ferencvárost! (VIDEÓVAL)

A Paksi FC 3–2-re legyőzte a Ferencvárost az OTP Bank Liga szombat esti rangadóján. Hat év után sikerült nyerniük az atomvárosiaknak hazai pályán a Fradi ellen.

B. S.

Varga Barnabás (középen) volt a meccs hőse, hiszen két gólt is szerzett

Fotó: Molnár Gyula

Varga Barnabás helye biztos volt a paksiak kezdőjében, a kérdés az volt, hogy a góllövőlistát vezető csatár mellett Hahn János vagy Böde Dániel rohamozza majd a Ferencváros kapuját. Végül egyikőjüket sem ültette a kispadra Bognár György vezetőedző, igaz, Hahn a két támadó mögött árnyékékként helyezkedett el.  

A „fejnehéz” szerkezet miatt komoly fővárosi rohamokkal indult a találkozó, a negyedik percben Zachariassen verte meg egy az egyben Szabó Jánost, centerezésére érkező Marquinhos viszont lesről vette be a hazaiak kapuját. Megilletődötten kezdett a Paks, a nehezen megszerzett labdákat könnyen ajándékozta akár saját térfelén oda ellenfelüknek. Benne volt a mérkőzésben a vendégek találata, amit a 23. percben a norvég támadó szerzett visszakapva a lehetőséget brazil csapattársától. Ez a találat kellett az atomvárosiaknak, hogy észbe kapjanak, több veszélyes lehetőséget kialakítva átvették az irányítást. A Böde, Varga centerpárost nem egyszer csak szabálytalanul tudták megfékezni a védők. Az egyenlítő találatot megelőző szabálytalanságot mégis Hahn ellen követték el, a büntetőt viszont – ahogy egy hete a Budapest Honvéd ellen – Varga kihagyta, de a kipattanót már nem hibázta el.

Újra négyezer fölötti nézőszám

A Paksi FC hivatalos oldala szerint 4280 néző váltott jegyet a Ferencváros elleni hazai bajnokira, 

A Paksi FC hivatalos oldala szerint 4280 néző váltott jegyet a Ferencváros elleni hazai bajnokira. Legutóbb ennyien tavaly áprilisban voltak a Fehérvári úti stadionban, akkor szinten a rekordbajnokra voltak ilyen sokan kíváncsiak (4201-en). Ennél többen 2010 márciusában, közel ötezren látogattak ki paksiak bajnokijára.

Jobb lelki állapotban mehetett szünetre a Paks, s jobban is kezdte a második félidőt, de Böde közeli lövését még védte Dibusz, nem sokkal később Kovacevic könyökléséért kiharcolt és megítélt büntetőnél már verve volt a kapus. A már 19 bajnoki gólnál járó Varga második találatát nem sokáig ünnepelhették a hazaiak, Botka révén két percen belül jött az egyenlítés. Lüktető volt a mérkőzés, de a futballt a Bognár-csapat játszotta, a csereként beszállt Bőle Lukács az utolsó fél órára újabb lendületet adott a vendéglátónak. Szinte csak egy csapat volt a pályán, az pedig a Paks volt, mely Papp Kristóf távoli lövésével visszavette a vezetést, s nem is engedte ki a kezéből. A PFC hat év után győzte le hazai pályán a Ferencvárost!

Az atomvárosiak sorozatban hatodik bajnokijukat nyerték meg, ilyen szériára korábban nem volt példa. Sikerükkel visszavették a Debrecentől a harmadik helyet a tabellán, amit jövő vasárnap Újpesten tarthatnak meg.

OTP Bank Liga, 26. forduló
Paksi FC–Ferencváros 3–2 (1–1)
Paks, 4280 néző. Vezette: Karakó (Vígh-Tarsonyi, Belicza)
Paks: Nagy G. – Szélpál, Kinyik, Vas – Osváth, Papp K. (Haris, 86.), Balogh B., Szabó J. – Hahn (Sajbán Máté, 78.) – Böde (Bőle, 61.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Abena, Knoester – Baráth P. (Kwabena, 77.), Sigér, Sagal (Lisztes, a szünetben) – Zachariassen, Marquinhos (Tokmac, 64.), A. Traore. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Varga B. (36., 55., mindkettő 11-esből), Papp K. (71.), illetve Zachariassen (23.), Botka (57.)
Kiállítva: Abena (67.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!