Teol.hu videó

2023.05.10. 08:00

Apajon is az élmezőnybe száguldott a Spurkerék (videóval)

Az autómodellezés hazai kiválóságai nemrég a 2023 RC Off-Road Magyar Bajnokság 1. futamán mérkőztek meg egymással. A helyszín Pest vármegye, azon belül Apaj volt.

Szeri Árpád

A község RCOR Ringje országos viszonylatban is a legkorszerűbbek közé tartozik a maga 340 méter hosszúságával, 4 méter szélességével, hatalmas döntött kanyarjával, egy siratófalával, három ugratójával és egy híd elemével.

Fotó: Mártonfai Dénes

Ez a tizenkét rajthelyes, műfüves konstrukció teljesen eltérő beállításokat igényel a hagyományos agyagos off-road verseny követelményekhez képest. Ezzel együtt a szekszárdi Spurkerék Modellező SE csapata kiemelkedő eredményekkel vette az összes akadályt – mondta el Bánki Ede, az egyesület elnöke. Állítását az elért helyezések tökéletesen alátámasztják.

A versenysorozat első megmérettetésén 1/8 Buggy Pro elektromos kategóriában a szekszárdi színeket képviselő Eszényi András az első helyen végzett, Fekete Zsombor egyesületi társa a második lett.  Az 1/8 Buggy Robbanós mezőnyben Bánki Dávid Ede a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mártonfai Dénes István junior versenyző – miután ebben a korcsoportban rajta kívül nem jelentkezett a kiírás feltételeinek megfelelő induló – az 1/8 Buggy Stock elektromos kategória felnőtt mezőnyében mérettette meg magát, ahol nyolcéves kora ellenére maradéktalanul helytállt.

A legközelebbi futamot a Pécsi Érbányász Modellező Klub rendezi május 13-án, ugyancsak műfüves off-road pályán. Bánki Ede közölte, hogy a szekszárdi csapat, feltöltekezve az Apajon elért sikerélménnyel, javában és bizakodva készül az újabb erőpróbára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!