Diáksport

2023.05.16. 15:38

Bronzérmet nyert az I. Béla Gimnázium lánycsapata az országos döntőben

Szombathelyi győztest avattak Szekszárdon, az V.-VI. korcsoportos leány labdarúgók számára rendezett diákolimpia döntőben, amelyben a szekszárdi I. Béla Gimnázium bronzérmet nyert.

TEOL

Az I. Béla Gimnázium csapata Orbán Attilával, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnökével

Fotó: László Ambrus

Jó érzés volt Tolna vármegyei szurkolónak és testnevelőnek lenni szombaton és vasárnap, Szekszárdon, a városi sporttelepen. Az ország 17 iskolájának focicsapata küzdött két napon át az aranyéremért, s végül a napsütésben, majd szakadó esőben lejátszott mérkőzéssorozat után a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola bronzérmes lett, a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium lánycsapata pedig negyedikként zárt. Érdekesség, hogy a tavalyi kiíráshoz hasonlóan idén is a szombathelyi és a budaörsi iskola csapata vívhatta a döntőt, és a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata ezúttal is diadalmaskodni tudott. A díjakat mások mellett Orbán Attila, a a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Gyurkovics János, Szekszárd Megye Jogú Város alpolgármestere adta át. 

Diákolimpiai döntő, Szekszárd, eredmények
A 7. helyért: Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium–Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum 4–0.
Az 5. helyért: Diósgyőri Gimnázium–Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium 6–5.  
A 3. helyért: Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola–Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium 5–0. 
A döntőben: Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium–Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 3–1. 

A végeredmény: 1. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium, 2. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, 3. Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola, 4. Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium, 5. Diósgyőri Gimnázium, 6. Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, 7. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, 8. Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum. 

Különdíjasok, gólkirálynő: Németh Adél (Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium). Legjobb kapus: Gaál Viktória (Szekszárd, Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium). Legjobb mezőnyjátékos: Buzás Emma (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola). Legeredményesebb testnevelő: Szeltner Anita (Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium). 

Az I. Béla Gimnázium bronzérmes csapata

Nagy Alexandra 2004.09.07.
Kőmüves Evelin Melánia 2004.11.23.
Zrinyi Mária Ilona 2005.04.22.
Bárányos Flóra 2005.07.29.
Schell Dorina 2005.09.19.
Katona Katinka Gabriella 2006.10.03.
Kágyi Kíra Maximilla 2006.10.08.
Erdei Trixi Nóra 2006.10.23.
Sárossy Zsófia 2007.04.13.

 

 

Címkék#diáksport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!